Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Kroz Aerodrom “Nikola Tesla” prošlo je u avgustu 590.292 putnika, ili 2,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2015, što je istorijski rekord u broju putnika zabeležen u beogradskoj vazdušnoj luci u jednom mesecu.

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma, broj avio-operacija, odnosno poletanja i sletanja povećan je za četiri odsto. Prosečan dnevni broj putnika u avgustu iznosio je više od 19.000, a samo tokom tri glavna letnja meseca u 2016. opsluženo je više od 1,6 miliona putnika, što je dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Od početka 2016. godine, Aerodrom je uslužio oko 3,3 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati i petomilionitog putnika, poručili su sa Aerodoma “Nikola Tesla”.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO
Next Evropske berze: Cene akcija na najvišim nivoima u poslednja četiri meseca

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Kakva nas povećanja cena očekuju u narednom periodu?

Prema prognozama evropskih stručnjaka, poskupeće brojne naminice. Sibirski minus koji je okovao Srbiju i Evropu već je obrao voće i povrće.

Kompanije 2 Comments

PIO fond zakinut za 69 milijardi dinara od strane poslodavaca

Revizori su u najnovijem izveštaju o poslovanju penzijskog fonda ocenili ovaj dug kao nenaplativ i smatraju da taj iznos nikada neće biti uplaćen državi.

Industrija 1Comments

Filipincima prodat deo zemljišta kod Niške Banje, izgradnja fabrike na leto

Filipinska kompanija koja proizvodi delove za auto-industriju “Cooperatief IMI Europe” je za oko 2 miliona evra kupila 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu kod Niške Banje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply