Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO

Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO

Privredni sud u Subotici doneo je krajem jula odluku o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u šećerani TE-TO, te sredinom avgusta rešenje o određivanju privremenih mera za ovu kompaniju.

Ročište za odlučivanje o pokretanju stečajnog postupka je prvobitno bilo zakazano za 1. septembar, ali je odloženo za 27. oktobar ove godine.

Istovremeno, privremeni zastupnik kompanije, zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 3. oktobar kada će se usvojiti finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneti odluka o pokriću gubitka.

Podsetimo, šećerana TE-TO je dospela u velike finansijske problema ove godine kada je došlo do vlasničkih promena u kompaniji koje su dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Azijske berze: Manji skok indeksa
Next Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

You might also like

Banke i finansije

Assicurazioni Generali povećao dividendu

Najveće italijansko osiguravajuće društvo, Assicurazioni Generali, nakon rasta profitabilnosti u prošloj godini, najavilo je rast dividende na 0,8 evra po akciji (dividendni prinos od 5,5%) naspram 0,72 evra isplaćenih prethodne godine.

IT

Kompanija Apple pristala da plati 13 milijardi evra poreza

Kompanija Apple je postigala sporazum sa Evropskom unijom da počne sa plaćanjem 13 milijardi evra irskoj vladi.

Kompanije

Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je u petak pres služba Ukrajinske