Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO

Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO

Privredni sud u Subotici doneo je krajem jula odluku o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u šećerani TE-TO, te sredinom avgusta rešenje o određivanju privremenih mera za ovu kompaniju.

Ročište za odlučivanje o pokretanju stečajnog postupka je prvobitno bilo zakazano za 1. septembar, ali je odloženo za 27. oktobar ove godine.

Istovremeno, privremeni zastupnik kompanije, zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 3. oktobar kada će se usvojiti finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneti odluka o pokriću gubitka.

Podsetimo, šećerana TE-TO je dospela u velike finansijske problema ove godine kada je došlo do vlasničkih promena u kompaniji koje su dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Azijske berze: Manji skok indeksa
Next Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

You might also like

Kompanije 1Comments

Otvaranje ponuda za Galeniku, šta dalje?

Da li su tri ponuđača, koja se utrkuju za 25 odsto udela u Galenici, ispravila manjkavosti u dokumentaciji, biće poznato sutra kad budu ponovo otvorene njihove ponude, a ubrzo zatim

Najvažnije vesti 0 Comments

Assicurazioni Generali povećao dividendu

Najveće italijansko osiguravajuće društvo, Assicurazioni Generali, nakon rasta profitabilnosti u prošloj godini, najavilo je rast dividende na 0,8 evra po akciji (dividendni prinos od 5,5%) naspram 0,72 evra isplaćenih prethodne godine.

Kompanije 0 Comments

Rosneft otkrio naftu na Arktiku

Ruska kompanija Rosneft saopštila je da je otkrila novo naftno polje na grebenu Hatanga na Arktiku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply