Srpska IT kompanija “DevTech” potpisala ugovor sa Ingram Micro Inc.

Srpska IT kompanija “DevTech” potpisala ugovor sa Ingram Micro Inc.

Kompanija DevTech iz Novog Sada, koja se bavi Cloud tehnologijama, potpisala je ugovor o globalnoj distribuciji sa najvećim svetskim tehnološkim distributerom i vodećim master Cloud servis provajderom, Ingram Micro Inc.

Ugovor će omogućiti da Ingram Micro distribuira jedan od proizvoda ove novosadske kompanije, vPoint, svojim partnerima širom sveta preko Ingram Micro Cloud platforme.

vPoint pojednostavljuje kreiranje, upravljanje i upotrebu više različitih Cloud infrastruktura, a osim trenutno podržane VMware infrastrukturne platforme, DevTech će ubrzo uključiti i podršku za Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google CE i OpenStack platforme.

 – Kompanija DevTech je za poslednjih 18 meseci konceptualnu ideju o vPointu dovela do realizacije i globalne distribucije, što je bio veliki poslovni poduhvat na ovim prostorima. “Veoma sam ponosan na sve što je naš tim postigao do sada i voleo bih da ohrabrim preduzetnike u Srbiji da se fokusiraju na razvijanje proizvoda koji rešavaju konkretne izazove sa kojima se suočavaju kompanije širom sveta. Imamo stručne inženjere i IT eksperte u Srbiji i nadam se da ćemo u skorijoj buducnosti videti sve više srpskih IT kompanija koje uspešno razvijaju i plasiraju svoje prozivode na globalno trzište, a da će se smanjiti fokus na klasične outsourcing usluge koje još uvek preovladjuju na ovim prostorima – izjavio je Milovan Milić, osnivač i izvršni direktor kompanije DevTech.

foto: 24sata.hr

foto: 24sata.hr

– Ingram Micro pomaže kompanijama u realizaciji tehnoloških mogućnosti kroz pružanje Cloud usluga i drago nam je što će nam saradnja sa DevTech-om omogućiti da dodatno proširimo spektar delovanja i što ćemo biti u mogućnosti da svojim partnerima pružimo rešenje koje poboljšava IaaS usluge i ubrzava rast njihovog poslovanja – izjavio je Sean Oberholtzer, director Cloud Business Development, Ingram Micro.

– Telekomunikacione kompanije i servis provajderi širom sveta nude sve veći broj različitih Cloud infrastrukturnih tehnologija, zbog čega se susreću sa mnogim složenim operativnim i poslovnim procesima koji se prenose na krajnjeg korisnika. Cloud infrastruktura bi trebalo da bude jednostavnija i to je ono što kroz vPoint želimo da postignemo. Radujemo se saradnji sa Ingram Micro i mogućnosti da zajedno pružimo naše rešenje korisnicima širom sveta, kao i da jednostavnost usluge stavimo u prvi plan – izjavio je Milovan Milić.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Krulj: Pozitivna ocena MMF-a značajna za jačanje kreditnog rejtinga Srbije
Next Wall Street: Slabiji podaci o zaposlenosti podigli indekse

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Hrvati sada zainteresovani i za kupovinu Telekoma Srbije

Hrvatski telekom (HT) je kupovinom Crnogorskog telekoma napravio tek prvi korak ka cilju da postane najveći operater u Jadranskom regionu, piše Poslovni dnevnik.

Transport 0 Comments

Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Kompanija Alibaba je nakon više od godinu dana razvoja pustila u pretprodaju u Kini, prvi “internet automobil” koji nosi naziv Car’OS RX5, sa cenom od 22.230 dolara, dok se prve isporuke kupcima

Kompanije 0 Comments

Snap za patent platio 7,7 miliona dolara

Prema neimenovanim izvorima, Moshe Hogeg, jedan od suosnivača propalog Instagramovog konkurenta, aplikacije Mobli, prodao je jedan od svojih patenata kompaniji Snap (koja stoji iza popularne aplikacije Snapchat) za iznos od

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply