Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Tempo zapošljavanja u Sjedinjenim Državama naglo je usporio, pokazuju danas objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

U avgustu je stvoreno 151.000 radnih mesta, dok su analitičari očekivali 175.000. To je, takođe, znatno manje od julskih 275.000.

Sporiji tempo zapošljavanja u avgustu rezultat je slabijeg zapošljavanja u proizvodnom i u sektoru građevine.

U sektoru proizvodnje, nakon dva uzastopna meseca rasta, broj zaposlenih neto je smanjen za 14 hiljada, a u sektoru građevine za šest hiljada. U sektoru vađenja minerala nastavlja se zatvaranje radnih mesta, s ugašenih daljnjih četiri hiljade.

U državnom je sektoru u avgustu, četvrti mesec, nastavljen rast zapošljavanja, s novootvorenih 25 hiljada radnih mesta, pokazao je izveštaj ministarstva.

Nezaposlenost je ostala nepromenjena, na stabilnih 4,9 odsto. Analitičari su očekivali pad nezaposlenosti na 4,8 odsto.

Analitičari su pre izveštaja ministarstva rada SAD ocenjivali da bi dobri rezultati mogli povećati šansu da Federalne rezerve ovog meseca podignu referentnu kamatnu stopu, ali bi sada moglo da se desi da takav potez Fed odloži za par meseci.

Izvor:Agencije
Previous MMF: Rast BDP-a u Srbiji 2,5 odsto do kraja godine
Next Produktna berza: Blagi pad cene kukuruza, u fokusu tržište suncokreta

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Crnogorski BDP 42 odsto proseka EU

Bruto domaći proizvod po stanovniku, prema standardu kupovne moći u Crnoj Gori u 2016. godini, iznosio je 42 odsto proseka Evropske unije, saopšteno je iz Monstata.

Makroekonomija 0 Comments

Tunisu preko milijardu dolara pomoći za oporavak ekonomije

Više od milijardu dolara finansijske pomoći Tunisu obećali su zvaničnici Katara i Francuske radi oživljavanja posrnule ekonomije te zemlje.

Društvo 0 Comments

Svaki građanin duguje bankama 1.161 evro

Krediti stanovništvu su poslednjeg dana jula iznosili 7,84 milijarde evra (926 biliona dinara) pokazuju podaci Udruženja banaka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply