Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Sjedinjene Države: Tempo zapošljavanja usporio u avgustu

Tempo zapošljavanja u Sjedinjenim Državama naglo je usporio, pokazuju danas objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

U avgustu je stvoreno 151.000 radnih mesta, dok su analitičari očekivali 175.000. To je, takođe, znatno manje od julskih 275.000.

Sporiji tempo zapošljavanja u avgustu rezultat je slabijeg zapošljavanja u proizvodnom i u sektoru građevine.

U sektoru proizvodnje, nakon dva uzastopna meseca rasta, broj zaposlenih neto je smanjen za 14 hiljada, a u sektoru građevine za šest hiljada. U sektoru vađenja minerala nastavlja se zatvaranje radnih mesta, s ugašenih daljnjih četiri hiljade.

U državnom je sektoru u avgustu, četvrti mesec, nastavljen rast zapošljavanja, s novootvorenih 25 hiljada radnih mesta, pokazao je izveštaj ministarstva.

Nezaposlenost je ostala nepromenjena, na stabilnih 4,9 odsto. Analitičari su očekivali pad nezaposlenosti na 4,8 odsto.

Analitičari su pre izveštaja ministarstva rada SAD ocenjivali da bi dobri rezultati mogli povećati šansu da Federalne rezerve ovog meseca podignu referentnu kamatnu stopu, ali bi sada moglo da se desi da takav potez Fed odloži za par meseci.

Izvor:Agencije
Previous MMF: Rast BDP-a u Srbiji 2,5 odsto do kraja godine
Next Produktna berza: Blagi pad cene kukuruza, u fokusu tržište suncokreta

You might also like

Tema dana 0 Comments

Italija nakon referenduma: Tri moguća scenarija

Najavljena ostavka italijanskog premijera Matea Rencija posle neuspelog referenduma o ustavnoj reformi označava početak perioda nestabilnosti u italijanskoj politici, a na potezu je predsednik Italije Serđo Matarela.

Najvažnije vesti 0 Comments

Jorgovanka Tabaković: Finansijski sistem Srbije stabilan u 2016.

Uprkos eksternim rizicima u vidu dešavanja u zoni evra i divergentnosti monetarnih politika EZB i FED-a, finansijski sistem Srbije uspeo je da ostane visokokapitalizovam, visokolikvidan i stabilan u 2016.godini, izjavila

Kompanije 0 Comments

Od 1. jula veće akcize na duvan

Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply