Nemačka: Deutsche Bank i Commerzbank pregovaraju o spajanju

Nemačka: Deutsche Bank i Commerzbank pregovaraju o spajanju

Više izvora nezvanično javlja da Deutsche Bank i Commerzbank, dve najveće nemačke banke, pregovaraju o spajanju.

Obe strane razmatraju projekat, ali prvo imaju ambiciju da okončaju svoje procese restrukturiranja, dodaju izvori.

Na razgovorima krajem avgusta bili su prisutni glavni izvršni direktor Deutsche Banka John Cryan i glavni finansijski direktor Markus Schenk.

Zanimljivo, Cryan je na jednoj finansijskoj konferenciji pozvao na prekogranična spajanja banaka u Evropi. Fragmentaciju banaka vidi kao glavnu pretnju profitima u bankarskom sektoru i dugoročnoj održivosti, dok je istovremeno, otklonio je ideju o tome da bi i Deutsche Bank u skorije vreme mogla učestvovati u nekom velikom preuzimanju.

Kombinovana tržišna vrednost dve banke iznosi oko 26 milijardi evra, što je, primera radi, upola manje od francuske BNP Paribas.

Izvor: Agencije
Previous Online upitnik: Kakvi su uslovi za pokretanje i vođenje posla
Next Wall Street: Slabljenje fabričkih aktivnosti izazvao strah

You might also like

Prehrambena industrija

Kinezi zainteresovani za Agrokor

Rešenje za Agrokorove probleme moglo bi doći iz sasvim neočekivanog smera, tačnije iz Kine. Pri tom uopšte ne insistiraju na većinskom udelu već na udelu koji će im dati “pravo

Kompanije

Hellenic Sugar odustao od prodaje šećerana u Žablju i Crvenki

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry neće prodavati dve šećerane u Srbiji, u Žablju i u Crvenki, već će unapređivati proizvodnju šećerne repe i šećera, odlučio je Upravni odbor kompanije.

Najvažnije vesti

RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

Nemački energetski div RWE potvrdio je optimističnu prognozu za 2017. godinu, izvestivši o dobrom početku godine zahvaljujući svojoj kompaniji Inogy u sektoru obnovljivih izvora energije.