Beogradska berza: Indeksi skočili, promet odličan

Beogradska berza: Indeksi skočili, promet odličan

Poslednji dan u sedmici doneo je odličan promet uz blagi rast berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 856,2 miliona RSD (6,9 miliona EUR), a najveći deo prometa činile su državne dužničke hartije od vrednosti. Indeks Belex15 beleži blagi rast od 0,5% na 630,7 poena, dok na nedeljnom nivou registruje skok od 1,4%.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), bio je najprometniji sa ukupnom realizacijom od 3,8 miliona RSD, uz rast cene od 4,7% na 10.494 RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zabeležio je promet od skoro 3 miliona RSD, uz neznatni pad cene na 1.247 RSD.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) okončale su trgovanje blagim rastom od 0,8% na 575 RSD, uz trgovanje vredno 1,1 milion RSD. Akcije NIS-a fluktuirale su u toku trgovačkog dana u rasponu od 571-580 RSD.  Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB), prekinule su pozitivan trend, oslabivši danas 9,9% na 2.251 RSD uz realizaciju od 0,5 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) registrovao je promet od 0,4 miliona RSD uz blagi rast od 0,8% na 1.076 RSD, dok je Impol Seval (IMPL) neznatno ojačao na 2.201 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD. Dunav osiguranje (DNOS) je zabeležilo najveći rast cene od 10% na 1.100 RSD, uz neveliki promet, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) ojačao 1,5% na 670 RSD uz minornu realizaciju.

Dinarska državna dinarska obveznica RSO1482 ostvarila je odličan promet od 845,9 miliona RSD uz godišnji prinos od 3,6%. Obveznica nosi kupon od 10%, i dospeva na naplatu 10. jula 2017. godine.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Austrija: Nezaposlenost raste već pet godina neprestano
Next Uzbekistan: Misterija oko sudbine predsednika Islama Karimova

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi osciliraju, investitori zabrinuti

Na Wall Streetu su u četvrtak najvažniji indeksi beležili tek blage oscilacije, dok investitori s oprezom prate najnovije izjave predsednika Donalda Trumpa o trgovini i politikama koje namerava provoditi.

Svetske berze 0 Comments

“Referendum o evru” u Italiji srušio finansijska tržišta

Gotovo panična rasprodaja italijanskih državnih obveznica i akcija pogodila je tržišta u utorak jer investitori veruju da će ponovljeni parlamentarni izbori ustvari biti izjašnjavanje o ostanku u evrozoni.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply