Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Pirotski Tigar je zabeležio rast prihoda i bolji krajnji rezultat u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuje finansijski izveštaj ove kompanije.

Tigar je ostvario konsolidovani poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je rast od 13,5 odsto u odnosu na isti period 2015. Najveći deo prodaje od 788,9 miliona dinara realizovan je na ino tržištu (rast od 21,7 odsto). Poslovna dobit je dostigla 50,2 miliona u odnosu na 7,2 miliona dinara u istom periodu prošle godine, dok je neto gubitak smanjen na 160,5 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 239,5 miliona dinara.

Kao što je od ranije poznato, Tigar posluje u skladu sa usvojenim Unapred pripremljenim planom reorganizacije koji je stupio na snagu 1. juna 2015. godine. UPPR-om su svi krediti su konvertovani u dug denominovan u evrima sa periodom otplate od sedam godina (grejs period od dve godine kada se plaća samo kamata) i kamatom u visini tromesečni EURIBOR + 3,5 odsto). Na kraju juna Tigar je imao finansijske obaveze u visini od 7,1 milijardu dinara.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Philip Morris duplirao profit u prvih šest meseci
Next Mladen Šarčević: Prosvetarima veće plate od oktobra

You might also like

Kompanije 0 Comments

SAD: Fanovi Applea kampuju ispred prodavnice

Iako iPhone 7 još nije stigao u prodavnice, mnogi fanovi već danima kampuju ispred prodavnica kako bi prvi kupili novu ‘sedmicu’.

Saobraćaj 0 Comments

Treće produženje roka za neobavezujuće ponude za koncesiju aerodroma Nikola Tesla

Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za koncesiju beogradskog aerodroma produžen je po treći put sa novim datumom do 30. maja, saopšteno je iz beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

Kompanije 0 Comments

SAD: Veliki optimizam malih preduzeća od 1980. godine

Optimizam među malim preduzećima u SAD je u decembru porastao najbržim tempom od 1980. godine, zbog drastičnog poboljšanja njihovih očekivanja u pogledu perspektiva ekonomije nakon održavanja predsedničkih izbora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply