Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Pirotski Tigar je zabeležio rast prihoda i bolji krajnji rezultat u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuje finansijski izveštaj ove kompanije.

Tigar je ostvario konsolidovani poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je rast od 13,5 odsto u odnosu na isti period 2015. Najveći deo prodaje od 788,9 miliona dinara realizovan je na ino tržištu (rast od 21,7 odsto). Poslovna dobit je dostigla 50,2 miliona u odnosu na 7,2 miliona dinara u istom periodu prošle godine, dok je neto gubitak smanjen na 160,5 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 239,5 miliona dinara.

Kao što je od ranije poznato, Tigar posluje u skladu sa usvojenim Unapred pripremljenim planom reorganizacije koji je stupio na snagu 1. juna 2015. godine. UPPR-om su svi krediti su konvertovani u dug denominovan u evrima sa periodom otplate od sedam godina (grejs period od dve godine kada se plaća samo kamata) i kamatom u visini tromesečni EURIBOR + 3,5 odsto). Na kraju juna Tigar je imao finansijske obaveze u visini od 7,1 milijardu dinara.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Philip Morris duplirao profit u prvih šest meseci
Next Mladen Šarčević: Prosvetarima veće plate od oktobra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Apple kažnjen zbog neomogućavanja pauze zaposlenima

Još tokom 2011. godine je grupa bivših Apple-ovih radnika iz San Diega podigla kolektivnu sudsku tužbu protiv kompanije iz Cupertina.

Apple patentirao novu vrstu zaštite iPhone-a od lopova

Američka patentna kancelarija ponovno je objavila jednu Apple-ovu prijavu u kojoj se opisuje tehnologija koja će verovatno biti ugrađena u neki od budućih iPhone uređaja.

Rejting kompanije NVIDIA ojačan posle objave rezultata

Kompanija NVIDIA je objavila rezultate bolje od očekivanih u petak što je navelo mnoge analitičare da podignu svoje rejtinge i ciljne cene za akcije ove tehnološke kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply