Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu danas podržali najavljeni referendum u Republici Srpskoj, ali “ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova” povodom njegovog održavanja, saopšteno je danas nakon sastanka sa političkim predstavnicima RS u Beogradu.

U zajedničkom saopštenju Nikolića i Vučića posle sastanka navodi da se će Srbija, bez obzira na odredjene razlike u viđenjima situacije u regionu uvek podržati srpski narod, građane RS i njene institucije.

“Nikolić i Vučić nisu pružili podršku ali ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja najavljenog referenduma”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osnovna tema razgovora bila očuvanje stabilnosti i mira u regionu i da su Nikolić i Vučić istakli da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i integriteta entiteta RS.

Predsednik i premijer osudili su, kako se dodaje, organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i kako se navodi, “licemerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od značajnog dela međunarodne zajednice”.

Upravni odbor Saveta za primenu mira u BiH pozvao je u utorak RS da ne održi referendum o Danu Republike, 9. januaru, i poručio da neće tolerisati bilo kakvo kršenje Dejtonskog sporazuma, uključujući i pokušaje otcepljenja.

Referendum o Danu RS najavljen je za 25. septembar.

Izvor:Beta
Previous Funta porasla nakon snažnih podataka iz britanskog proizvodnog sektora, evro blago ojačao prema dolaru
Next Dinar oslabio 0,1 odsto prema evru, NBS intervenisala kupovinom 15 miliona evra

You might also like

Društvo 0 Comments

Nestalo oružje iz garnizona u Beogradu

Iz jednog od skladišta naoružanja i municije u garnizonu Beograd nestalo je 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra

Društvo 0 Comments

U prva tri meseca ove godine otkriveno 1200 falsifikovanih novčanica

U prva tri meseca ove godine otkriveno je 1.182 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 2,1 odsto manje nego u istom periodu lane, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Politika 0 Comments

Nemački mediji: Bosna novo utočište za islamiste

Radikalni suniti su u Bosni pronašli novo utočište gde propovedaju džihad i vrbuju borce za Islamsku državu usred Evrope, piše nemački list Der Spiegel.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply