Dinar oslabio 0,1 odsto prema evru, NBS intervenisala kupovinom 15 miliona evra

Dinar oslabio 0,1 odsto prema evru, NBS intervenisala kupovinom 15 miliona evra

Vrednost dinara prema evropskoj valuti oslabila je 0,1 odsto i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,2372 dinara za evro.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru jači za 0,1 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,3 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,2 odsto i iznosi 110,6358 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 0,3 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 3,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao 0,6 odsto.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije danas je intervenisala kupovinom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine Narodna banka Srbije je na deviznom tržištu prodala 860 miliona evra i kupila 510 miliona (uključujući i današnju kupovinu).

Previous Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj
Next Septembar bi mogao doneti veću nestabilnost na finansijskim tržištima

You might also like

Evro danas 120,13 dinara

Dinar je danas ojačao 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 120,1313 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost domaće valute u

Evropske berze: Pad cena akcija na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutru su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu i azijskim tržištima, a pod najvećim je pritiskom tehnološki sektor.

Beogradska berza: Trgovanje proteklo u senci Brexit-a, ali bez većih posledica

Poslednji dan u sedmici na globalnim tržištima protekao je u senci britanskog referenduma, pa su i indeksi Beogradske berze zabeležili negativne vrednosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply