Poslodavci posmatraju Facebook profile svojih zaposlenih

Poslodavci posmatraju Facebook profile svojih zaposlenih

I pored podešenih podešavanja privatnosti vaš Facebook profil je sve samo ne privatan.

Istraživači sa Univerziteta u Kvinslendu su pronašli da čak preko 60 odsto zaposlenih veruju da imaju pravo na privatan identitet na internetu, ali to, nažalost, to nije tačno.

Poslodavci imaju pravo da nađu sve što ste kačili online u svrhu „kontrolisanja“ zaposlenih. Pitate se kako to rade? Tehnika je davno uznapredovala, a monitoring je normalna stvar u velikim kompanijama širom sveta.

“Samo 7 odsto zaposlenih je svesno da sve vreme posmatraju njihovo ponašanje na mrežama. Štaviše, 29 odsto zaposlenih je čulo da poslodavci ‘monitoringuju’ njihovo ponašanje na mrežama ukoliko su ulogovani za vreme posla. Poslodavce uglavnom zanima da li su zaposleni postavljali neadekvatne komentare online, pristupali nedoličnim grupama i slično… Takođe, može ih zanimati i da li konzumirate alkohol ili ilegalne droge“, kaže profesorka Paola McDonalds.

Dakle, sada je pravo vreme da obrišete sve one fotke iz „ludog“ noćnog provoda…

Izvor: B92
Previous Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu
Next Wall Street: U SAD-u vlada strah od podizanja kamatnih stopa

You might also like

Društvo 0 Comments

Nezaposlenost u evrozoni na osmogodišnjem minimumu

Inflacija u evrozoni približila se u avgustu ciljanom nivou Evropske centralne banke (ECB) od 2,0 posto, potvrđujući privremeni ekonomski oporavak u Evropi, objavila je statistička agencija EU, Evrostat.

Društvo 0 Comments

“Zelene ideje”: 7. aprila otvaranje konkursa za inovativne ekološke projekte

“Trag fondacija” u partnerstvu sa Fondom braće Rockefeller (RBF) i Erste bankom četvrtu godinu zaredom  organizuju Nacionalni forum za zelene ideje.

Tema dana 0 Comments

Vučić predložio da Jorgovanka Tabaković ponovo bude guverner

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Skupštini Srbije da funkciju guvernera Narodne banke Srbije (NBS) i u narednom šestogodišnjem mandatu obavlja Jorgovanka Tabaković.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply