Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno leteti do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte, najavljeno je danas iz ove kompanije.

Kako je na konferenciji za novinare kazao generalni direktor te kompanije József Váradi, “Wizz Air” će sa četiri nove linije koje uvodi od naredne godine, imati ukupno 20 niskotarifnih linija do sedam zemalja iz Srbije.

“Uvodjenje drugog aviona Airbus A320 u beogradsku bazu predstavlja direktnu investiciju “Wizz Air” u Srbiju vrednu blizu 100 miliona dolara, što će omogućiti i otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru same avio kompanije, a doprineće i razvoju turizma Srbije”, kazao je Varadi.

Prema njegovim rečima, pored četiri nove linije, “Wizz Air” će od naredne godine povećati i broj letova za jedan na postojećim linijama iz Beograda do Dortmunda, Ajndhovena, Geterborga, Minhen-Memingena i Stokholma.

Varadi je dodao i da se “Wizz Air”, koja je najveća “low-cost” aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, odlučila da zbog velike tražnje ponovo uvede drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu, ali je naglasio da su takse na beogradskom aerodromu i dalje visoke, zbog čega je ta kompanija 2014. smanjila svoju flotu na jedan avion.

“Zbog veće potražnje, uoprkos visokim taksama na Beogradskom aerodromu, uvešćemo još jedan avion, a bilo bi ih i više ako bi se takse smanjile”, naglasio je Varadi, podsetivši da je prvi let “Wizz Air” bio iz Beograda u junu 2010, a da su uspostavljeni od tada i letovi iz Niša.

On je istakao i da je “Wizz Air” tokom 2015. prevezao preko 450.000 putnika na svojim niskotarifnim linijama iz Srbije, a da je od avgusta prošle godine do danas ukupno ta kompanija prevezla 21,1 milion putnika.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Da li će se retroaktivno primenjivati zakon o poreklu imovine?
Next Evropske berze INTRADAY: Akcije na novim najvišim nivoima

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Direktor EPS-a: Neće biti otpuštanja radnika

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milovan Grčić je danas izjavio da u tom preduzeću neće biti otpuštanja viška radnika.

Banke i finansije 0 Comments

Banke za sve pripremaju domaću “Dina” karticu

Vlasnici tekućih računa u Srbiji uskoro će, pod uslovom da je već nemaju, dobiti još jednu karticu – domaću “dinu”.

Kompanije 0 Comments

Propala još jedna prodaja Jugoremedije

Prodaja zrenjaninske Fabrike lekova Jugoremedija proglašena je danas neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih kupaca koji bi uplatili i preuzeli prodajnu dokumentaciju, rekao je stečajni upravnik Radovan Savić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply