Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno leteti do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte, najavljeno je danas iz ove kompanije.

Kako je na konferenciji za novinare kazao generalni direktor te kompanije József Váradi, “Wizz Air” će sa četiri nove linije koje uvodi od naredne godine, imati ukupno 20 niskotarifnih linija do sedam zemalja iz Srbije.

“Uvodjenje drugog aviona Airbus A320 u beogradsku bazu predstavlja direktnu investiciju “Wizz Air” u Srbiju vrednu blizu 100 miliona dolara, što će omogućiti i otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru same avio kompanije, a doprineće i razvoju turizma Srbije”, kazao je Varadi.

Prema njegovim rečima, pored četiri nove linije, “Wizz Air” će od naredne godine povećati i broj letova za jedan na postojećim linijama iz Beograda do Dortmunda, Ajndhovena, Geterborga, Minhen-Memingena i Stokholma.

Varadi je dodao i da se “Wizz Air”, koja je najveća “low-cost” aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, odlučila da zbog velike tražnje ponovo uvede drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu, ali je naglasio da su takse na beogradskom aerodromu i dalje visoke, zbog čega je ta kompanija 2014. smanjila svoju flotu na jedan avion.

“Zbog veće potražnje, uoprkos visokim taksama na Beogradskom aerodromu, uvešćemo još jedan avion, a bilo bi ih i više ako bi se takse smanjile”, naglasio je Varadi, podsetivši da je prvi let “Wizz Air” bio iz Beograda u junu 2010, a da su uspostavljeni od tada i letovi iz Niša.

On je istakao i da je “Wizz Air” tokom 2015. prevezao preko 450.000 putnika na svojim niskotarifnim linijama iz Srbije, a da je od avgusta prošle godine do danas ukupno ta kompanija prevezla 21,1 milion putnika.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Da li će se retroaktivno primenjivati zakon o poreklu imovine?
Next Evropske berze INTRADAY: Akcije na novim najvišim nivoima

You might also like

Microsoft otpušta na hiljade zaposlenih širom sveta

Microsoft se sprema za još jedno veće restrukturiranje, koje će rezultirati otpuštanjem velikog broja zaposlenih širom sveta, kako otkrivaju novi izveštaji. 

Kompanije 0 Comments

FED: Velike američke banke bi izdržale još goru recesiju

Najveće banke u SAD-u bi izdržale ozbiljnu recesiju i bile bi u stanju da i dalje kreditiraju američka domaćinstva i kompanije, saopštile su Federalne rezerve (Fed).

Kompanije 0 Comments

Heineken u jednu kompaniju spojio Laško i Union

Pivovarna Laško i Pivovarna Union juče su zvanično Pivovarna Laško Union, sa sedištem u Ljubljani, a umesto akcionarskog preduzeća postalo je društvo s ograničenom odgovornošću.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply