Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom “Nikola Tesla” biće proširen.

Aerodrom “Nikola Tesla” dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking garažu na tri nivoa i – heliodrom. Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je Planom detaljne regulacije koji je od juče na javnom uvidu.

Prilaz aerodromu planiran je sa nove petlje, a data je i mogućnost povezivanja aerodroma železničkom prugom, sa magistralne železničke pruge iz tehničko-putničke stanice Zemun i sa obilazne pruge iz železničke stanice Surčin.

Ovim planom predviđena je rekonstrukcija saobraćajnog poteza Surčinska – Vojvođanska, na delu od saobraćajnice T-6 do odvajanja za Aerodrom “Nikola Tesla”. Planirano je da saobraćajnica ima dve trake po smeru, razdelno ostrvo, obostrano ivično zelenilo, jednosmerne biciklističke trake i trotoare. Duž ovog poteza saobraćaju vozila javnog prevoza putnika, sa trasama koje se zadržavaju. U zgradi Gradske uprave planom je obuhvaćena i raskrsnica Surčinske ulice sa postojećom saobraćajnicom koja vodi ka Aerodromu “Nikola Tesla”.

Zainteresovani za uvid u ovaj plan mogu da ga pogledaju do 12. septembra, dok je realizacija svih predviđenih sadržaja planirana je u pet faza, od 2016. do 2040. godine.

Vazdušna luka u Surčinu otvorena je 1962. godine. Iz godine u godinu raste broj putnika koji koriste ovaj aerodrom. U 2002. godini sletelo je ili je poletelo 1.621.798 putnika. Već 2010. bilo je milion korisnika više – tačno 2.698.730. Prošle godine beleži se rekordnih 4.776.110 putnika.

Izvor: Agencije
Previous Zbog dugova daju ugalj u bescenje
Next Poslodavci posmatraju Facebook profile svojih zaposlenih

You might also like

Kompanije 0 Comments

Bayer poslao ponudu za Monsanto

Nemačka farmaceutska i hemijska kompanija Bayer, objavila je da je ponudila 122 dolara po akciji, ili ukupno 62 milijarde dolara, za kupovinu američke kompanije Monsanto.

Telekomunikacije 0 Comments

Nokia potpisala ugovor vredan 1,46 milijardi evra

Finski gigant Nokia ugovorila je posao vredan 1,36 milijardi evra sa kineskom kompanijom China Mobile o kreiranju “mreže u oblaku” za kineskog operatera.

Transport 0 Comments

Air Serbia povećala promet 1,8% u prvih devet meseci

Nacionalni avio-prevoznik, Air Serbia, povećao je broj putnika u prvih devet meseci, pokazuju podaci Aerodroma “Nikola Tesla”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply