Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom “Nikola Tesla” biće proširen.

Aerodrom “Nikola Tesla” dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking garažu na tri nivoa i – heliodrom. Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je Planom detaljne regulacije koji je od juče na javnom uvidu.

Prilaz aerodromu planiran je sa nove petlje, a data je i mogućnost povezivanja aerodroma železničkom prugom, sa magistralne železničke pruge iz tehničko-putničke stanice Zemun i sa obilazne pruge iz železničke stanice Surčin.

Ovim planom predviđena je rekonstrukcija saobraćajnog poteza Surčinska – Vojvođanska, na delu od saobraćajnice T-6 do odvajanja za Aerodrom “Nikola Tesla”. Planirano je da saobraćajnica ima dve trake po smeru, razdelno ostrvo, obostrano ivično zelenilo, jednosmerne biciklističke trake i trotoare. Duž ovog poteza saobraćaju vozila javnog prevoza putnika, sa trasama koje se zadržavaju. U zgradi Gradske uprave planom je obuhvaćena i raskrsnica Surčinske ulice sa postojećom saobraćajnicom koja vodi ka Aerodromu “Nikola Tesla”.

Zainteresovani za uvid u ovaj plan mogu da ga pogledaju do 12. septembra, dok je realizacija svih predviđenih sadržaja planirana je u pet faza, od 2016. do 2040. godine.

Vazdušna luka u Surčinu otvorena je 1962. godine. Iz godine u godinu raste broj putnika koji koriste ovaj aerodrom. U 2002. godini sletelo je ili je poletelo 1.621.798 putnika. Već 2010. bilo je milion korisnika više – tačno 2.698.730. Prošle godine beleži se rekordnih 4.776.110 putnika.

Izvor: Agencije
Previous Zbog dugova daju ugalj u bescenje
Next Poslodavci posmatraju Facebook profile svojih zaposlenih

You might also like

Banke i finansije

Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav dobrovoljni penzioni fond saopštio je da je imovina prešla iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26%.

Najvažnije vesti

HBIS ulaže 150 miliona evra u smederevsku Železaru do juna 2020.

Direktor kompanije HBIS Srbija Song Sihai kaže da će ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići nivo od 1,8 miliona tona, a proizvodnja odlivenih čeličnih slabova nivo od 1,7 miliona tona.

Turizam

KLM “Dream deals” promocija: Preko dvadeset letova po promotivnim cenama

Aviokompanija KLM objavila je promotivne letove u okviru “Dream deals” promocije. Letovi po promotivnim cenama do Lime, Montevidea i još dvadesetak drugih egzotičnih destinacija.