Vuk Jeremić u najužem krugu za generalnog sekretara UN

Vuk Jeremić u najužem krugu za generalnog sekretara UN

Kandidat Srbije Vuk Jeremić treći je u trećoj rundi glasanja za novog generalnog sekretara UN koji je održan sinoć u sedištu svetske organizacije u Njujorku, a bivši premijer Portugala Antonio Gutereš zadržao je prvo mesto, saznaje se iz diplomatskih izvora.

Prema tim izvorima, Gutereš je bio ispred slovačkog diplomate Miroslava Lajčaka, a na trećem mestu sa jednakim brojem glasova direktorka Uneska, Bugarka Irina Bokova i Vuk Jeremić.

Vuk Jeremić već je reagovao na tviteru i napisao “Zahvalan sam na ohrabrenju da nastavim u četvrtu rundu izbora za generalnog sekretara UN”.

U drugoj rundi glasanja Vuk Jeremić bio je na visokoj drugoj poziciji dok je Lajčak bio pretposlednji.

Prema rezultatima sinoćnjeg glasanja objavljenim na Tviteru, Gutereš je dobio 11 ohrabrujućih glasova, tri obeshrabrujuća i jedan neopredeljen. Lajčak devet ohrabrujućih, pet obeshrabrujućih i jedan neopredeljen, dok su Bokova i Jeremić dobili po sedam ohrabrujućih, pet obeshrabrujućih i tri neopredeljena glasa.

Broj kandidata smanjen je sa 12 na 10, jer su hrvatski i crnogorski kandidati, Vesna Pusić i Igor Lukšić, odustali.

Izvor:Beta
Previous Wall Street: Signal za povećanje kamatnih stopa pogurao indekse
Next Vrtić u Srbiji postao luksuz

You might also like

Berza

Koliko na berzi ima kocke, a koliko rizika?

Tvrdnja da je berza kocka stara je koliko i investiranje, a što je situacija na tržištu lošija razočarani ulagači više veruju u njenu istinitost.

Društvo

Skupština izabrala četvoro sudija Ustavnog suda Srbije

Snežana Marković, Milan Škulić, Miroslav Nikolić i Jovan Ćirić izabrani su danas za sudije Ustavnog suda, odlučila je Skupština Srbije koja je utvrdila listu kandidata sa koje predsednik Srbije treba

Banke i finansije

Alpha banka demantuje prodaju podružnice u Srbiji

Grčka Alpha banka demantovala je u sredu putem Atinske berze navode medija da beogradska AIK banka kupuje podružnicu ove banke u Srbiji.