Planinka nastavila rast poslovanja u prvih šest meseci

Planinka nastavila rast poslovanja u prvih šest meseci

Planinka iz Kuršumlije, koja se bavi hotelijerstvom i puni čuvenu “prolom” vodu, nastavila je rast poslovanja i u prvih šest meseci tekuće godine.

Konsolidovani poslovni prihod Planinke u periodu januar-jun porastao je 13,3 odsto na 961,8 miliona dinara, dok je poslovna dobit kompanije skočila 33,2 odsto na 281,8 miliona dinara. Konsolidovana neto dobit Planinke je porasla 29,7 odsto na 257,5 miliona dinara.

Akcije Planinke u tekućoj godini zabeležile su snažan rast vrednosti od 37,5 odsto, a po poslednjoj ceni od 27.770 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,8 milijardi dinara (14,7 miliona evra).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Goša Montaža smanjila gubitak u prvih šest meseci, dividenda u sredu
Next Austrijanaci žele da se strani radnici vrate svojim kućama

You might also like

Industrija

Continental: Blagi skok prihoda u 2016. godini

Nemački proizvođač guma i auto-delova Continental izvestio je u ponedeljak o blagom rastu prihoda u prošloj godini zahvaljujući kontinuirano solidnoj prodaji zimskih guma u četvrtom tromesečju.

Najvažnije vesti

Ana Brnabić: Povećanje plata i penzija u skladu sa budžetom

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da od prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić nasleđuje punu kasu, kao i sređene i stabilne javne finansije.

Preduzetništvo

Registracija preduzeća u APR putem interneta

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i šefica Kancelarije UN u Beogradu Irena Vojačkova Solorano potpisali su u sredu Sporazum o uvođenju aplikacije za elektronsku registraciju za pokretanje biznisa u Agenciji