Menadžer proizvodnje, najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini

Menadžer proizvodnje, najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini

Softverski inženjeri, koji se smatraju nosiocima razvoja Silicijumske doline, nisu najplaćenija zanimanja u ovom tehnološkom epicentru sveta.

Prosečne plate u Silicijumskoj dolini daleko su veće u odnosu na ostatak Sjedinjenih Američkih Država, ali softverski inženjering, ipak, nije jedini način za uspon u karijeri, a definitivno nije i najisplativiji.

Online platforma za zapošljavanje Hired saopštila je rezultate ankete koja je trajala tokom prve polovine ove godine, a u njoj je učestvovalo više od 31.000 zaposlenih iz preko 1.800 kompanija.

Rezultati su pokazali da se menadžerima proizvodnje nude najveće plate, u proseku 133.000 dolara godišnje, a zatim slede softverski inženjeri sa ponudama od 123.000 i dizajneri kojima se u prvoj polovini godine u proseku nudilo 115.000 dolara godišnje.

Razlike u platama su uvek bile prisutne, ali je zarada menadžera proizvodnje u protekloj godini znatno više porasla, kaže stručnjak Hired-a Jessica Kirkpatrick, a bivši menadžer proizvodnje u Googleu Ken Norton ima i prosto objašnjenje za ovaj fenomen.

Foto: newsdh.com

Foto: newsdh.com

„Veštine menadžera proizvodnje su veoma tražene, a na duže staze upravo oni mogu da budu prekretnica između dobitka i gubitka.“

Njihov zadatak je kompleksan, moraju da prate prozvod od faze koncepta do realizacije, razumevati klijente, poštovati rokove, upravljati timovima i voditi računa o poslovnom modelu, objašnjava Norton.

Zapravo, od menadžera proizvodnje se zahteva čitav niz veština, među kojima poznavanje kompjuterskih znanja nije ni blizu najvažnijeg, kaže Hunter Walk, bivši direktor proizvodnje u Googleu, koji je na tom poslu radio sa diplomom istoričara i poslovnog menadžmenta.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Azijske berze: Zabrinutost od podizanja kamata u SAD-u dovela do pada indeksa
Next Ana Brnabić: U IT sektoru fali 15.000 stručnjaka

You might also like

Karijera

Poslovi budućnosti u Evropskoj uniji

S obzirom na to da su građani Srbije, prema nedavnom istraživanju u 11 zemalja regiona i EU, najspremniji da se isele iz zemlje zbog posla, ovaj podatak će im dobro

Karijera

Najbolji freelance sajtovi za pronalaženje posla

Bez obzira da li tražite drugi način plaćanja računa, više profesionalnih mogućnosti za razvoj ili samo volite slobodu koju nudi freelancing, i milioni ljudi pre vas suotkrili prednosti profesionalnog freelancinga.

Karijera

Ove 4 karakteristike predviđaju da li ćete postati direktor

Ako želite da jednog dana stanete na čelo neke kompanije (ili svoje), ovaj tekst će vam pomoći da prepoznate da li imate sve što je potrebno da postanete direktor.