Menadžer proizvodnje, najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini

Menadžer proizvodnje, najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini

Softverski inženjeri, koji se smatraju nosiocima razvoja Silicijumske doline, nisu najplaćenija zanimanja u ovom tehnološkom epicentru sveta.

Prosečne plate u Silicijumskoj dolini daleko su veće u odnosu na ostatak Sjedinjenih Američkih Država, ali softverski inženjering, ipak, nije jedini način za uspon u karijeri, a definitivno nije i najisplativiji.

Online platforma za zapošljavanje Hired saopštila je rezultate ankete koja je trajala tokom prve polovine ove godine, a u njoj je učestvovalo više od 31.000 zaposlenih iz preko 1.800 kompanija.

Rezultati su pokazali da se menadžerima proizvodnje nude najveće plate, u proseku 133.000 dolara godišnje, a zatim slede softverski inženjeri sa ponudama od 123.000 i dizajneri kojima se u prvoj polovini godine u proseku nudilo 115.000 dolara godišnje.

Razlike u platama su uvek bile prisutne, ali je zarada menadžera proizvodnje u protekloj godini znatno više porasla, kaže stručnjak Hired-a Jessica Kirkpatrick, a bivši menadžer proizvodnje u Googleu Ken Norton ima i prosto objašnjenje za ovaj fenomen.

Foto: newsdh.com

Foto: newsdh.com

„Veštine menadžera proizvodnje su veoma tražene, a na duže staze upravo oni mogu da budu prekretnica između dobitka i gubitka.“

Njihov zadatak je kompleksan, moraju da prate prozvod od faze koncepta do realizacije, razumevati klijente, poštovati rokove, upravljati timovima i voditi računa o poslovnom modelu, objašnjava Norton.

Zapravo, od menadžera proizvodnje se zahteva čitav niz veština, među kojima poznavanje kompjuterskih znanja nije ni blizu najvažnijeg, kaže Hunter Walk, bivši direktor proizvodnje u Googleu, koji je na tom poslu radio sa diplomom istoričara i poslovnog menadžmenta.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Azijske berze: Zabrinutost od podizanja kamata u SAD-u dovela do pada indeksa
Next Ana Brnabić: U IT sektoru fali 15.000 stručnjaka

You might also like

Karijera 0 Comments

Prvi krug online selekcije za prekvalifikacije u IT sektoru počeo 18. marta

Online selekcija kandidata za učešće u programu prekvalifikacija u IT sektoru, koja se sprovodi u saradnji sa IT zajednicom, počela je 18. marta, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i

Karijera 1Comments

Hrvati traže sezonske radnike, plata od 600 do 2.000 evra

Hrvatskoj će godine biti potrebno oko 40.000 sezonskih radnika.

Karijera 0 Comments

Besplatan kurs pravljenja sajtova za nezaposlene iz Beograda

Besplatan kurs web programiranja za nezaposlene Beograđane, pokreće organizacija SEE ICT. Prijave za konkurs su otvorene do četvrtka 23. juna.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply