Impol Seval: polugodišnja dobit skočila na 670 miliona dinara

Impol Seval: polugodišnja dobit skočila na 670 miliona dinara

Valjonica Impol Seval iz Sevojna objavila je šestomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju nastavak trenda visoke efikasnosti kompanije iz prošle godine.

Ostvarena proizvodnja u prvih šest meseci porasla je 5,1 odsto na 31.252 tone, zahvaljujući pre svega rastu bojenog programa za 11,3 odsto. Kao i u proteklom periodu, veći deo proizvodnje (čak 96 odsto) je namenenjen prodaji na ino tržištu (pre svega u Nemačkoj, Italiji i Rusiji). Ostvarena realizacija je iznosila 34.080 tona (rast od 5,1 odsto) u kojoj dominiraju hladno valjani proizvodi.

Smanjena kreditna zaduženost

Finansijski posmatrano, u periodu januar-jun ostvaren je poslovni prihod od 6,8 milijardi dinara što je smanjenje od 4,6 odsto, dok je poslovna dobit kompanije, usled nižih troškova materijala i smanjenja zaliha, porasla 94,3 odsto na 730,4 miliona dinara.

Neto dobit kompanije je skočila 144,7 procenata na 669,7 miliona dinara.

Na kraju juna, Impol Seval je imao kreditnu zaduženost od 25,2 milliona evra u odnosu na 29,5 miliona evra na kraju 2015. godine. Smanjenje kreditne izloženosti došlo je kao posledica pada kratkoročnih finansijskih obaveza za 4,3 miliona evra. U istom periodu, zabeležen je i pad ponderisane kamatne stope sa 3,78 na 3,15 odsto.

Akcije Impola predstavljaju jednog od najvećih dobitnika na Beogradskoj berzi u 2016. s obzirom na rast cene u ovom periodu od 87,1 odsto.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Siemens ima rešenje za punjenje električnih autobusa
Next Srbija odustala od vinjeta

You might also like

Industrija 0 Comments

Phoenix Group iz Nemačke otvara logistički centar za distribuciju lekova u Beogradu

Nemačka kompanija Phoenix Group otvoriće danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u

Kompanije 0 Comments

Bayer povećao ponudu za kupovinu Monsanta na 66 milijardi dolara

Nemačka farmaceutska grupa Bayer je odlučila da poboljša ponudu za preuzimanje američkog rivala Monsanta tako što je podigla ponudu na 66 milijardi dolara, uključujući i dug.

Kompanije 1Comments

Australijski mediji: Srpski jadarit za budućnost Rio Tinta

Tražeći borne minerale “Rio Tinto” je u severozapadnom delu Srbije, u mestu koje se zove Jadar, slučajno otkrio srpski kriptonit koji bi mogao da donese ogromno bogatstvo kompaniji, pišu australijske novine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply