Pokeburgeri, posebno kreirani burgeri inspirisani pokemonima donose zaradu

Pokeburgeri, posebno kreirani burgeri inspirisani pokemonima donose zaradu

Vlasnici malog restorana u australskom Sydneyju smislili su originalan način kako zaraditi na ovome globalnom fenomenu.

Posebno kreirani burgeri inspirisani pokemonima, pravi su hit među igračima.

Od trenutka kada su u meni uvršteni ovi burgeri, redovi pokemon fanova ispred restorana se ne smanjuju.

Slogan “Moraš skupiti sve” komotno bi sada mogao biti “Moraš pojesti sve”. Ekipa koja stoji iza ove ideje uživa u trenutku, srećni da im se trud isplatio.

“Neprestano smišljamo nove i zanimljive burgere. Dosadili su nam postojeći. Stalno jedno te isto. Zato smo osmislili nešto što je vizualno i gastronomski privlačno i novo”, kaže Archie Saliba, direktor operacija u Hashtag Burgeru.

Osim što vizualno podsjeća na nekog od pokemona, svaki od tri nova burgera okusom prati karakter lika prema čijem je uzoru napravljen.

“Balbasaur je poznat po zelenim listovima, pa smo ga i mi natrpali zelenim povrćem. Pikachu mora imati majonezu, čips i mnogo sira. Sve u skladu s njegovom žutom bojom. Charmander je burger u meksičkom stilu, sa začinjenijim, ljutkastim umakom i topljenim sirom.”

Ni burger nije jednostavno uloviti

Kako bi dodatno pojačali uzbuđenje, ograničili su dnevnu ponudu na samo 100 burgera. Kao i u igrici, ni burger nije jednostavno uloviti, a pogotovo ne baš onog kojega želiš.

“Gost naručuje pokemon-burger, ali ne zna koji će dobiti. Kod nas je sve neizvesno, kao i u igrici”, objašnjava Ben Kagan, kreativni direktor.

“Ima uši i ja ih želim pojesti. Koliko često možeš reći da si pojeo Pikachua?”, govori gost Kirk Canda.

“Dobila sam Pikachu Burger. Veoma sam uzbuđena jer sam se baš njemu nadala”, dodaje Shane Rays.

Neprestana gužva u restoranu najbolji je pokazatelj da su napravili pun pogodak. Međutim, pokeburgeri će u ponudi biti još samo desetak dana. Nema odmora za pokemon-trenere, ako ih žele pojesti sve.

Izvor: Al Jazeera
Previous Sukob turskih i kurdskih snaga u Siriji
Next Dolar na najvišim nivoima prema švajcarskom franku i japanskom jenu u poslednje dve nedelje

You might also like

Najvažnije vesti

Bill Gates: Najvažnije stvari koje sam naučio od Warrena Buffetta

Prijateljstvo između dva poslovna magnata Billa Gatesa i Warrena Buffetta je nešto zaista posebno. Iako ovaj dvojac deluje nespojivo – štreber i investitor – prijateljstvo i dalje traje. Pročitajte vrlo

Preduzetništvo

Interesovanje za pokretanje sopstvenog posla 6 puta veće nego prošle godine

Građani Srbije su šest puta više zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je Razvojna agencija Srbije (RAS) na osnovu nedavno zatvorenih programa za podršku privredi

Preduzetništvo

Srbija: Uslužne kompanije donose bržu zaradu

U Srbiji se najviše osnivaju uslužne kompanije i radnje, dok je proizvodnih svega šest odsto, jer se ulaganja u proizvodnju isplaćuju tek posle nekoliko godina.