Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, dobri rezultati pogurali Dunav osiguranje

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, dobri rezultati pogurali Dunav osiguranje

Na kraju trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi indeksi beleže blagi rast uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 8,1 milion RSD (65 hiljada EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je 0,1% na 622 poena, dok na nedeljnom nivou beleži rast od pola procenta.

Bambi iz Požarevca (BMBI) bio je ponovo najprometniji sa realizacijom od 1,8 miliona RSD, po prosečnoj ceni od 62.639 RSD. Valjaonica Impol Seval iz Sevojna (IMPL) zabeležila je snažan rast cene od 4,7% na 2.047 RSD, uz ostvareni promet od 1 milion RSD. Ova kompanija danas je objavila rezultate za prvih šest meseci ove godine koji su pokazali nastavak trenda povećane efikasnosti. Poslovni prihodi u periodu januar-jun su smanjenji 4,6% na 6,8 milijardi RSD, dok je neto dobit skočila je 144,7% na 669,7 miliona RSD. Akcije Impola predstavljaju jednog od najvećih dobitnika na Beogradskoj berzi u 2016. s obzirom na rast cene od početka godine od 87,1%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) izgubila je na vrednosti 1,2%, okončavši trgovanje na 572 RSD uz realizaciju od 0,9 milion RSD. Najveći rast cene od 10,8% na 997 RSD zabeležilo je Dunav osiguranje (DNOS) uz trgovanje vredno 0,3 miliona RSD. Ova osiguravajuća kompanija ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto profit od 830,3 miliona RSD u odnosu na 134,7 miliona RSD realizovanih u istom periodu prošle godine. Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) beleži realizaciju od 0,8 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 1.430 RSD, dok je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) ostvario rast od 2,1% na 1.078 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD. Halkbank (CCNB) beleži snažan pad od 13,6% na 6.050 RSD uz neveliki promet.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Italija proglasila vanredno stanje
Next Janet Yellen signalizirala podizanje kamatnih stopa

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cena nafte pala skoro 2 odsto, proizvodnja na novim rekordnim visinama

Cene nafte u utorak su zabeležile negativni smer, prvi put od sastanka OPEC-a na kojem je dogovoreno smanjivanje proizvodnje.

Najvažnije vesti 0 Comments

Evropske berze u haosu, indeksi pali preko 10 odsto

Investitori na berzama širom sveta rasprodaju akcije koje se smatraju rizičnim i traže utočište u onima koje se smatraju bezbednim, poput zlata, švajcarskog franka, jena, nakon što su Britanci izglasali

Bakar i ruda gvožđa u fokusu investitora

Optimistične vesti iz Kine i prognoze snažnog rasta ekonomije SAD podstakle su cene bakra i rude gvožđa na međunarodnim tržištima sirovina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply