5 stvari koje su mi pomogle da postanem milioner sa 22 godine

5 stvari koje su mi pomogle da postanem milioner sa 22 godine

Timothy Sykes je preduzetnik, ekspert za potcenjene akcije, trgovac i advokat. Vrlo mlad je zaradio svoj prvi milion, a u ovom komentaru objašnjava šta mu je u tome najviše pomoglo.

Do 22 godine, 12 hiljada dolara od Bar Micve pretvorio je u milion dolara, trgujući potcenjenim akcijama.

Sykes je najpoznatiji po tome što je novac za Bar Micvu uložio u potcenjene akcije, tzv. penny stocks i tokom studija na Tulane Univerzitetu zaradio više od milion dolara. To je glavni razlog zašto je bio dovoljno srećan da danas radi ono što voli.

Mnogi studenti ga pitaju za savet kako da oni ostvare ovakav uspeh. Timothy Sykes im daje nekoliko saveta.

Na greškama se uči

Foto: Timothy Sykes, timothysykes.com

Foto: Timothy Sykes, timothysykes.com

Uspeo je zato što je pravio mnogo grešaka, iz kojih je učio. Počeo da trguje kao tinejdžer bez jasne ideje šta stvarno radi.

“Ako je postojala greška koju treba napraviti, ja sam je napravio”, piše u komentaru za časopis Entrepreneur.

Danas mladi, ne samo da mogu da zarade milion, “već to mogu da urade brže i bolje od mene”, kaže ovaj preduzetnik.

On daje pet najboljih saveta koji su mu pomogli da postane milioner sa 22 godine.

1. Idite tamo gde je novac

Vrlo je jednostavno. Kada sam ja počeo i ubrzo postao milioner, tržište akcija je bilo u mehuru. Danas je sve o društvenim medijima.

2. Godine su samo broj

Godine stvarno ne znače ništa. Kada sam bio tinejdžer, zaradio sam 100 hiljada dolara u jednom danu. To nije imalo nikakve veze sa mojim godinama. Ako imate znanje i veštine, imate sve što je potrebno za uspeh.

3. Priprema je ključna

Zovite to priprema ili učenje, svejedno, moraćete da uložite vreme i uradite svoj domaći zadatak. Za mene, to je značilo zapostavljanje prijatelja, porodice i drugih stvari u životu. Želeo sam da postanem ekspert, pa sam u to uložio sve svoje vreme. Sve ostalo je čekalo na zadnjem sedištu.

4. Ne postoji ravnoteža život-posao

Morate se posvetiti poslu. To ne znači da morate da napustite sve ljude u svom životu, ali znači da morate da se posvetite. U životu sam naučio da ukoliko želite veliki novac, ne možete da budete u tome polovično. Ne možete sa strane da uglavite trgovanje u vaš život. Na žalost, većina ljudi to radi. Pretpostavljaju da mogu da zarade milione trgujući samo par sati dnevno. To ne funkcioniše tako. Morate biti 100 posto u tome.

5. Ne radite to samo zbog novca

Možda zvuči vickasto od nekoga ko je još u školi počeo da zarađuje milione, ali to sam još tada naučio. Ako je novac vaš jedini motivator, udarićete u plafon i ograničićete svoj potencijal. Ako želite da vam nebo bude granica, morate biti spremni na izazove i proveru toga šta ste sve sposobni sa svojim znanjem i veštinama. Novac je samo nagrada za trud. Mislite o njemu na ovaj način i bićete zadovoljniji.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Wall Street: Investitori se zaledili pred govor Janet Yellen, pad indeksa
Next Potencijal na papiru: Tek 0,5 posto zemljišta pod organskom proizvodnjom

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

APR: Broj novoosnovanih firmi u Srbiji za duplo veći

U prva četiri meseca ove godine u Srbiji je osnovano je 10.142 preduzetničkih firmi, što je za 104 više nego u istom periodu prošle godine, rečeno je u Agenciji za

Preduzetništvo 0 Comments

Otvoren je konkurs za EY Preduzetnika godine 2017.

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) po šesti put otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2017. godine.

Preduzetništvo 4 Comments

Uzgajanje japanskih prepelica mu od hobija donosi 400 evra mesečno

U Srbiji nema mnogo farmi japanskih prepelica, koje posle 45 dana počinju da nose jaja, a za mesec dana može da se zaradi oko 400 evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply