Veterinarski zavod: Pad prihoda 25,2 odsto u prvih šest meseci

Veterinarski zavod: Pad prihoda 25,2 odsto u prvih šest meseci

Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend smanjenja prihoda i negativnog poslovanja usled nestabilnih uslova na tržištu i nedovoljne sigurnosti u naplati potraživanja.

U uslovima smanjenja stočnog fonda i slabije likvidnosti farmera kompanija je nastavila orijentaciju ka manje rizičnim kupcima što je donelo pad prihoda u prvih šest meseci od 25,2 odsto na 878,9 miliona dinara, dok je poslovni gubitak povećan za 55,5 odsto na 127,2 miliona dinara.

Neto gubitak Zavoda, koji posluje pod kontrolom Viktorija grupe, produbljen je na 179,2 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 118,8 miliona dinara.

Neto dug kompanije na kraju juna iznosio je 1,4 milijarde dinara i to su uglavnom reprogramirani dugoročni krediti do septembra 2018. godine.

Osim pronalaženja novih sigurnih kupaca, Veterinarski zavod planira do kraja godine da potpiše ugovor sa velikim ino partnerom za ishranu svinja za njihove pogone u Srbiji, a takođe se očekuje značajnije osvajanje tržišta Makedonije. Na polju biologije i farmacije, do kraja godine se očekuje dobijanje dozvole za izvoz vakcine “poliovin” u Tursku.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Šarčević: Nećemo da fabrikujemo vukovce, ulaganje u kadrove
Next Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,79%

You might also like

Prehrambena industrija

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

Najvažnije vesti

NBS: Devizne rezerve na kraju novembra 10,1 milijarde evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju novembra iznosile 10,1 milijarde evra, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 194 odsto i oko šest meseci uvoza robe i

Tema dana

Nastavljen postupak protiv Srbije zbog sporazuma s Rusijom o isporukama gasa

Sekretarijat Energetske zajednice saopštio je da je nastavio postupak protiv Srbije zbog sporazuma s Rusijom o isporukama prirodnog gasa kojim se narušava konkurencija i da Srbija ima dva meseca da