Azijske berze: Iščekivanje Yellen, akcije rudarskog i energetskog sektora u padu

Azijske berze: Iščekivanje Yellen, akcije rudarskog i energetskog sektora u padu

Trgovanje na azijskim berzama bilo je mešovito u četvrtak jer su investitori oprezni pred simpozijum Fed-a u Džekson Holu, koji će početi kasnije u toku dana.

Nikkei Stock Average je zatvorio sa minusom od 0.3%, dok je indeks Shanghai Composite bio u padu 0.6 posto. Hongkongški Hang Seng i južnokorejski Kospi su bili bez značajnih promena. Australijski S&P/ASX 200 je završio u minusu od 0,4 posto.

Izvoznici mešovito

Nikkei 225 indeks je pao za 0,27 procenta na 16,551.86. Od glavnih izvoznika, Toshiba je pao 0,4 posto, Sony skoro ceo procenat a Panasonic je pao više od 1 posto. Canon je porastao 0,3 posto.

Izvoznici automobila su u dobitku zbog stabilnog jena.

Nakon jučerašnjeg pada, Toyota je danas blago oslabila za 0,2 procenta, dok je Honda porasla za 0,1 procenta. Nissan Motor je završio u plusu od 1,1 posto, Mazda je zatvorila na plus 1,5 posto.

Fast Retailing je u padu 0,5 procenta dok se SoftBank podigla više od 1 procenta.

Centralna banka Japana objavila je da su proizvođačke cene porasle 0,4 u julu, što je dosta iznad očekivanih 0,1 posto. Cene su u prethodnom mesecu porasle 0,2 posto.

U Australiji sektor rudarstva pao više od 2 posto

Akcije iz energetskog i rudarskog sektora pale su zbog podataka o rezervi sirove nafte u SAD i rekordnih cena goriva.

Na australijsko tržište s prelilo negativno raspoloženje sa Wall Street-a, pa su cene sirove nafte u padu. Investitori trenutno razmatraju većinom slabe korporativne rezultate o zaradama.

Akcije u sektoru rudarstva su u padu više od dva posto. BHP Billiton je pao 2 posto, dok su Rio Tinto i Fortescue Metals pali više od 2 posto. South32 je zbog velikih otpisivanja zabeležio godišnji gubitak od 1,62 milijarde dolara. Newcrest Mining je pao više od 3 posto.

Među naftnim kompanijama, Santos i Oil Search su izgubili više od 2 posto, dok je Woodside Petroleum u blagom minusu od 0,2 posto.

Australijski dolar je ojačao u odnosu na američki, pa se u ranoj jutarnjoj trgovini menjao za 0,7615 zelenih novčanica, sa 0,7596 od srede.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Mateo Renci najavio vanredno stanje u Italiji
Next Preduzetničke firme se lako otvaraju, još lakše zatvaraju

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze drugi dan u padu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija blago su skliznule, drugi dan zaredom, a pod najvećim su pritiskom akcije u sektoru osiguranja.

Dinar oslabio prema evru, ojačao u odnosu na dolar

Dinar je slabiji za 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 123,3710 dinara za jedan evro.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze dostigle najviše nivoe u poslednje dve nedelje

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija dostigle su najviše nivoe u dva nedelje jer su se tržišta smirila nakon neočekivane pobede Donalda Trumpa na američkim predsedničkim izborima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply