Crnogorci najviše posećuju Beograd, zimi Kopaonik i Zlatibor

Crnogorci najviše posećuju Beograd, zimi Kopaonik i Zlatibor

Srbiju najviše posećuju turisti iz Bosne i Hercegovine, na drugom mestu su posetioci iz Crne Gore. Omiljena destinacije Crnogoraca su Beograd, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka Banja.

Tokom 2015 godine 370.000 srpskih turista boravilo je u Crnoj Gori i 70.000 gostiju iz Crne Gore boravilo je u Srbiji.

Srbi čine 25 odsto posetilaca Crne Gore, uglavnom primorja.

Zanimljiviji je podatak o Crnogorcima koji deo svog odmora provode u Srbiji, na destinacijama koje nisu “morske” ali su atraktivne i prilagođene svim uzrastima i platežnim mogućnostima.

Beograd je i dalje najomiljenija destinacija, a slede planine i banje, pre svega Zlatibor, Kopaonik i Vrnjačka Banja, i to više u zimskom periodu.

Prema broju noćenja turisti iz Crne Gore nalaze se na drugom mestu, odmah iza gostiju iz Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je, međutim, da Crnogorci na odmor u Srbiju uglavnom odlaze u sopstvenoj organizaciji, odnosno bez posredovanja turističkih agencija.

Podaci za ovu godinu su još optimističniji. U prva dva meseca 2016. godine broj turista iz Crne Gore povećan je za 25 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ovaj trend rasta primetan je i u 2015. u odnosu na 2014. godinu, kada je ostvaren broj noćenja veći za 25 odsto.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Danas.rs
Previous Povećanje minimalca najmanje 4 posto
Next Četvrtina uposlenih kapaciteta u kragujevačkom Fiatu

You might also like

Društvo 0 Comments

Aleksandar Vučić: Veće plate u prosveti do kraja godine

Predsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da će do kraja godine biti povećane plate u prosveti.

Banke i finansije 1Comments

Kako zameniti pocepane evre?

Dužnost banaka je da vam zamene oštećene i pohabane dinarske novčanice.

Društvo 0 Comments

Prosečna plata u Sloveniji 1.626,95 evra

Prosečna bruto mesečna plata u Sloveniji porasla je prošle godine na 1.626,95 evra, i nominalno je veća za 2,7 odsto, a realno za 1,3 odsto u odnosu na 2016. godinu,

3 Comments

 1. NS JA
  August 24, 08:49 Reply
  Merom reciprociteta - pod pretnjom da plati kaznu od 300eur na granici prilikom napuštanja Srbije, insistirati da svaki državljanin Crne Gore koji uđe u Srbiju mora da prijavi boravak i da plati boravišnu taksu!! Osim lepog priliva u državnu kasu, ovde bismo imali evidenciju ulaska i boravka i makar nekakav trag njihovog kretanja.
 2. NS JA
  August 24, 09:21 Reply
  Nije baš sve za cenzuru, zašto ne objaviste u mom komentaru konkretno-a ne mlako i traljavo: i da bi prijavom boravka i naša policija na taj način imala makar nekakvu evidenciju kretanja državljana Crne Gore, koji su velikim brojem izvršioci kriminalnih dela, učesnici vatrenih obračuna i pucnjava, i dilovanja droge, sve novine pišu o tome, nema potrebe da cenzurišete mene! Takođe na isti način bi policija imala kakve takve podatke i o vezama pojedinaca iz CG sa našim državljanima, opet ko je kriminalac, nije glup, potrudiće se da te veze zametne i sakrije, ne morate mene da cenzurišete, ali ipak će policija lakše dolaziti do podataka o povezanosti - uvek ostaju tragovi.. Pozdrav mom omiljenom portalu Gdeinvestirati!
 3. Ljuba
  February 13, 22:29 Reply
  NS JA je upravu za reciprocitet, mada treba voditi racuna da sa ne zateze politicka situacija. ( lpak je to nas naron a Milova politika nije vecna) Tirizam je tema i tu ima dosta prostora za zajednicke poslove. Akcenat na TURIZAM

Leave a Reply