Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Izuzetno slab trgovački dan je za nama, sa ukupnom realizacijom od svega 3,3 miliona RSD (26 hiljada EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15, zaustavio je šestodnevni pad vrednosti, okončavši trgovanje u blagom plusu od 0,2% na skoro 620 poena.

Najprometnija akcija bio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) sa realizacijom od 1 milion RSD, po prosečnoj ceni od 1.026 RSD, što predstavlja rast od 0,8% u odnosu na jučerašnje trgovanje. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zabeležio je promet takođe od 1 milion RSD, uz rast cene od 0,8% na 1.243 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) prekinula je dvodnevni rast, uz negativnu korekciju od 0,7% na 580 RSD, i uz izuzetno skromnu realizaciju od 0,6 miliona RSD. Najveći rast ostvario je bečejski Sojaprotein od 4,6% na 690 RSD uz minornu realizaciju, dok je najveći pad od 3,5% na 10.139 RSD zabeležio proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas (TGAS) uz promet od 0,2 miliona RSD. Uprkos današnjem padu, akcije Tehnogasa od početka godine beleže rast vrednosti od 16,5%.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi
Next Vučić: Ministarski tim za IT sektor

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Dolar ojačao nakon tri sedmice slabljenja

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle sedmice ojačao, nakon tri sedmice slabljenja, što se najviše zahvaljuje rastu njegovog kursa prema evru i britanskoj funti.

Azijske berze zabeležile pad, evro i funta stabilni

Na azijskim berzama su u utorak cene akcija pale jer je ulagače zabrinuo pad cena nafte, pa je splasnuo entuzijazam zbog novih rekorda na Wall Streetu.

Prehrambena industrija 0 Comments

Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

Nadzorni odbor požarevačkog konditora Bambi zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 24. jun tekuće godine, a na dnevnom redu su uobičajene odluke, uključujući usvajanje godišnjeg finansijskog izveštaja i donošenje odluke

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply