Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Izuzetno slab trgovački dan je za nama, sa ukupnom realizacijom od svega 3,3 miliona RSD (26 hiljada EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15, zaustavio je šestodnevni pad vrednosti, okončavši trgovanje u blagom plusu od 0,2% na skoro 620 poena.

Najprometnija akcija bio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) sa realizacijom od 1 milion RSD, po prosečnoj ceni od 1.026 RSD, što predstavlja rast od 0,8% u odnosu na jučerašnje trgovanje. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zabeležio je promet takođe od 1 milion RSD, uz rast cene od 0,8% na 1.243 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) prekinula je dvodnevni rast, uz negativnu korekciju od 0,7% na 580 RSD, i uz izuzetno skromnu realizaciju od 0,6 miliona RSD. Najveći rast ostvario je bečejski Sojaprotein od 4,6% na 690 RSD uz minornu realizaciju, dok je najveći pad od 3,5% na 10.139 RSD zabeležio proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas (TGAS) uz promet od 0,2 miliona RSD. Uprkos današnjem padu, akcije Tehnogasa od početka godine beleže rast vrednosti od 16,5%.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi
Next Vučić: Ministarski tim za IT sektor

You might also like

Oprezna trgovina na Wall Streetu

Na Wall Streetu su u sredu Dow Jones i S&P 500 indeks zabeležili tek blage pomake jer su ulagači bili oprezni nakon poruka američkog ministra trgovine koje bi mogle predstavljati

Azijske berze: MSCI Asia Pacific Index na putu najjačeg godišnjeg rasta od 2009.

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija dostigle najviše nivoe u mesec dana, a MSCI azijsko pacifički indeks na putu je najvećeg godišnjeg dobitka od 2009.

Dinar bez promene prema evru, ojačao 0,4 odsto u odnosu na dolar

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,3143 dinara za jedan evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply