Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Beogradska berza: Mizerno trgovanje, indeksi šesti dan u padu

Izuzetno slab trgovački dan je za nama, sa ukupnom realizacijom od svega 3,3 miliona RSD (26 hiljada EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15, zaustavio je šestodnevni pad vrednosti, okončavši trgovanje u blagom plusu od 0,2% na skoro 620 poena.

Najprometnija akcija bio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) sa realizacijom od 1 milion RSD, po prosečnoj ceni od 1.026 RSD, što predstavlja rast od 0,8% u odnosu na jučerašnje trgovanje. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zabeležio je promet takođe od 1 milion RSD, uz rast cene od 0,8% na 1.243 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) prekinula je dvodnevni rast, uz negativnu korekciju od 0,7% na 580 RSD, i uz izuzetno skromnu realizaciju od 0,6 miliona RSD. Najveći rast ostvario je bečejski Sojaprotein od 4,6% na 690 RSD uz minornu realizaciju, dok je najveći pad od 3,5% na 10.139 RSD zabeležio proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas (TGAS) uz promet od 0,2 miliona RSD. Uprkos današnjem padu, akcije Tehnogasa od početka godine beleže rast vrednosti od 16,5%.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi
Next Vučić: Ministarski tim za IT sektor

You might also like

Wall Street: Najduže razdoblje rasta S&P indeksa u istoriji

U opreznom trgovanju u sredu na Wall Streetu najvažniji indeksi zabeležili su tek blage promene u odnosu na dan ranije, nakon presuda dvojici nekada bliskih saradnika američkog predsednika Donalda Trumpa, no S&P

Wall Street: Oprezna trgovina, indeksi bez većih promena

Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni jer su ulagači oprezni zbog mogućeg povećanja kamata Feda u prosincu, a u fokusu ulagača bio je tehnološki sektor.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pali, trgovina na oprezu

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija pale, što je posledica geopolitičkih napetosti, ali i komentara američkog predsednika Donalda Trumpa o dolaru i kamatnim stopama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply