Studentski tim iz Beograda novi šampion Evrope u debati

Studentski tim iz Beograda novi šampion Evrope u debati

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda novi je šampion Evrope u debati, saopšteno je iz te škole.

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u debati u Varšavi pobedu je odneo tim koji su činili student VŠ PEP Majkl Dan Goekjian i Stefan Siridžanski.

U konkurenciji 230 timova iz cele Evrope, oni su se plasirali u finale, u kojem su imali oštru konkurenciju. Za protivnike u finalu su imali dva tima sa Univerziteta Oksford u Engleskoj, kao i tim irskog Trinity koledža u Dablinu.

Debatovalo se o različitim temama, poput uvođenja obaveze za političke partije da nezavisni eksperti moraju potvrditi njihovu ekonomsku platformu, o pristupu meta podacima koje koriste velike kompanije itd. Majkl i Stefan, dvojica sjajnih govornika, pokazali su se kao najbolji debateri i odneli šampionsku titulu.

U pojedinačnoj konkurenciji naš student Majkl Dan je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Stefan deseti najbolji govornik.

Takođe, Marko Ćirović i Andrija Đonović, studenti Beogradskog univerziteta, plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Evropsko prvenstvo u debati održano je u periodu od 14. do 20. avgusta u organizaciji Univerziteta u Varšavi.

Svi učesnici koji su predstavljali našu zemlju su članovi Univerzitetske debatne mreže “Otvorena komunikacija”, koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga od 1997. godine.

Gdeinvestirati.com
Previous VW od ponedeljka obustavlja i proizvodnju "Golfa"?
Next Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama

You might also like

Društvo

Ana Brnabić: 14. oktobra znaćemo koliko će se povećati plate

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ni danas nije htela da precizira koliki će biti procenat povećanja plata, i rekla da se nada da će 14. oktobra moći da izađe sa konkretnim

Makroekonomija

Poraz za Trampa: Povučen predlog o ukidanju “Obamacare”

Republikanski lideri u Predstavničkom domu američkog Kongresa su zbog nedovoljnog broja glasova povukli svoj predlog zakona o zdravstvenoj nezi, o kojem je danas trebalo da se glasa, javlja AP.

Banke i finansije

Građani neće ići na crnu listu zbog duga od 2 dinara

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković naložila je stručnim službama da učine sve što je u nadležnosti NBS da banke ne upisuju građane u Kreditni biro zbog minimalnih dugovanja.