Rio 2016: Rasprodat nameštaj iz objekata za Olimpijske igre

Rio 2016: Rasprodat nameštaj iz objekata za Olimpijske igre

Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija, preneo je Bloomberg.

Među tim predmetima je i 135.000 stolica, 350 prenosnih kreveta za masažu, 900 barskih stolica, 20.000 kreveta, 102.000 električnih uređaja, 600 malih sefova, pa i 2.500 kanti za đubre od nerđajućeg čelika.

Više od 90 odsto od ukupno 1,3 milion predmeta i delova nameštaja koji se koriste u objektima Olimpijskih igara već je “pronašlo drugi dom” širom sveta, uglavnom kod kompanija koje se bave organizacijom zabava i drugih skupova, kod preprodavaca nameštaja, zatim škola, firmi za održavanje zgrada.

Ako biste, recimo, poželeli da posedujete belu plastičnu stolicu na sklapanje u kojoj je sedeo, mršteći se, Majkl Felps, morali biste da kupite kontejner dug 12 metara pun takvih plastičnih stolica, piše Blumberg.

To se i desilo u sredu, dan pred istek perioda za aukciju, kada je prikupljeno 14 ponuda za tovar od 4.000 “olimpijskih” stolica, a najviša ponuda je iznosila oko 5.000 dolara, odnosno 1,28 dolara za jednu stolicu.

Prema kompaniji koja posreduje u prodaji olimpijskog nameštaja i opreme, najviše kupaca je iz Sjedinjenih Država, ali nabavka je omogućena i kupcima u Australiji, Kanadi, Gani, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Britaniji i drugim zemljama.

Izvor:Beta
Previous Cena nafte porasla 8,3 odsto za nedelju dana
Next VW od ponedeljka obustavlja i proizvodnju "Golfa"?

You might also like

Društvo 0 Comments

Novi snažan zemljotres u Japanu

Drugi snažni zemljotres, jačine 7,3 jedinice Rihtera, pogodio je jug Japana u ranim jutarnjim satima u subotu, ali je prema navodima seizmologa, bio 22 puta snažniji od prethodnog u količini

Društvo 0 Comments

Najviše žalbi na obuću i mobilne telefone

U prvih devet meseci ove godine u Srbiji je zabeleženo 12.823 prigovora potrošača, a najveći deo se odnosi na obuću i mobilne telefone, kazala je Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacije

Društvo 0 Comments

Pariz: Eksplodirala pismo-bomba u kancelariji MMF-a

Jedna osoba lakše povređena u eksploziji do koje je došlo u kancelariji Međunarodnog monetarnog fonda u Parizu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply