Wall Street: Rast indeksa na krilima narednog sastanka u Džekson Holu

Wall Street: Rast indeksa na krilima narednog sastanka u Džekson Holu

Wall Street je u petak zatvorio volatilnu trgovačku sedmicu u kojoj su dominirale špekulacije o podizanju kamatnih stopa već u septembru.

Dow Jones Industrial Average indeks ojačao je 0.12 posto, na 18,573.94 poena, dok je S&P 500 indeks bio ojačao 0,19 posto, na 2,182.22 poena. Nasdaq Composite indeks je bio u plusu 0.03 posto, na 5,228.66 poena.

Čeka se sastanak u Džekson Holu

Na Wall Streetu se rekordno trgovalo poslednjih par sedmica, delimično zbog očekivanja da će Fed nastaviti da podiže kamatne stope.

“Uprkos volji i želji da podignu stope, nisu dobili povratne informacije iz privrede”, kaže podpretsednik u BB&T Wealth Managementu Bucky Hellwig.

“Strahuju da će podići stope u pogrešnom trenutku”, dodaje on, prenosi Reuters.

Fed nije menjao kamatne stope od poslednjeg sastanka u julu, ali je naglasio da su rizici po ekonomiju iščezli, otvarajući vrata za moguće povećanje ove godine.

Investitori očekuju više signala sa godišnjeg sastanka centralnih bankara koji će se održati naredne sedmice u Džekson Holu.

“Trgovci bi trebali da posmatraju šta će uraditi Yellen u Džekson Holu narednog petka, da bi dobili ideju o narednim potezima FOMC-a”, kaže tržišni analitičar u Hantec Marketsu Richard Perry, prenosi MarketWatch.

Cisco opao zbog otkaza

Akcije diskontnog lanca Target opale su 6,4 posto dok su akcije trgovinskog lanca Lowe’s opale 5,6 posto nakon snižavanja godišnjih prognoza.

Cisco je opao 1,3 posto na 30,72 dolara nakon što je sajt CRN objavio da otpuštaju oko 12 hiljada radnika. Nakon zatvaranja berze, Cisco je pao još više nakon zvanične objave da će otpustiti 5.500 radnika, 7 posto svoje radne snage.

Prema podacima Thomson Reutersa, na berzi je razmenjeno oko 6,4 milijardi akcija, što je prosek u poslednjih dvadesetak trgovačkih dana.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra
Next Azijske berze: Cena nafte pogurala akcije energetskog sektora

You might also like

Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje snažno porasle jer je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučila da poveća proizvodnju za manju količinu nego što se očekivalo.

Produktna berza: Značajno smanjen promet, cena pšenice pala, kukuruz poskupeo

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje prometovano 61,39% manje robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa niža za 63,5 odsto.

Svetske berze 0 Comments

Evro se bori sa nivoom 1,1 dolara, cene nafte porasle, zlato pojeftinilo

Spekulacije da bi Evropska centralna banka mogla dodatno olabaviti monetarnu politiku, spustila je cenu evra na najniži nivo prema dolaru u poslednje tri sedmice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply