Wall Street: Rast indeksa na krilima narednog sastanka u Džekson Holu

Wall Street: Rast indeksa na krilima narednog sastanka u Džekson Holu

Wall Street je u petak zatvorio volatilnu trgovačku sedmicu u kojoj su dominirale špekulacije o podizanju kamatnih stopa već u septembru.

Dow Jones Industrial Average indeks ojačao je 0.12 posto, na 18,573.94 poena, dok je S&P 500 indeks bio ojačao 0,19 posto, na 2,182.22 poena. Nasdaq Composite indeks je bio u plusu 0.03 posto, na 5,228.66 poena.

Čeka se sastanak u Džekson Holu

Na Wall Streetu se rekordno trgovalo poslednjih par sedmica, delimično zbog očekivanja da će Fed nastaviti da podiže kamatne stope.

“Uprkos volji i želji da podignu stope, nisu dobili povratne informacije iz privrede”, kaže podpretsednik u BB&T Wealth Managementu Bucky Hellwig.

“Strahuju da će podići stope u pogrešnom trenutku”, dodaje on, prenosi Reuters.

Fed nije menjao kamatne stope od poslednjeg sastanka u julu, ali je naglasio da su rizici po ekonomiju iščezli, otvarajući vrata za moguće povećanje ove godine.

Investitori očekuju više signala sa godišnjeg sastanka centralnih bankara koji će se održati naredne sedmice u Džekson Holu.

“Trgovci bi trebali da posmatraju šta će uraditi Yellen u Džekson Holu narednog petka, da bi dobili ideju o narednim potezima FOMC-a”, kaže tržišni analitičar u Hantec Marketsu Richard Perry, prenosi MarketWatch.

Cisco opao zbog otkaza

Akcije diskontnog lanca Target opale su 6,4 posto dok su akcije trgovinskog lanca Lowe’s opale 5,6 posto nakon snižavanja godišnjih prognoza.

Cisco je opao 1,3 posto na 30,72 dolara nakon što je sajt CRN objavio da otpuštaju oko 12 hiljada radnika. Nakon zatvaranja berze, Cisco je pao još više nakon zvanične objave da će otpustiti 5.500 radnika, 7 posto svoje radne snage.

Prema podacima Thomson Reutersa, na berzi je razmenjeno oko 6,4 milijardi akcija, što je prosek u poslednjih dvadesetak trgovačkih dana.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra
Next Azijske berze: Cena nafte pogurala akcije energetskog sektora

You might also like

Smanjena proizvodnja nafte u Libiji podigla cene

Neočekivane blokade u proizvodnji nafte u Libiji pomažu trgovcima da se “reše” rekordnih zaliha u SAD, koje su podrile napore Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da smanji proizvodnju, izveštava njujorška

Wall Street: Iščekivanje poslovnih rezultata kompanija

Prema analitičkoj kući FactSet dosad je više od 90 kompanija iz S&P 500 indeksa smanjilo procene rezultata za proteklo tromesečje ispod očekivanja analitičara. To je drugi najveći broj negativnih upozorenja

Azijske berze: Ulagači na oprezu, blagi skok dolara

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno, uprkos rekordima na Wall Streetu, jer su ulagači zabrinuti zbog geopolitičkih napetosti i slabijih nego što se očekivalo američkih ekonomskih pokazatelja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply