Sporazum Air Serbia i Montenegro Airlines o kod-šer saradnji

Sporazum Air Serbia i Montenegro Airlines o kod-šer saradnji

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia i nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro Airlines zaključili su u četvrtak sporazum o kod-šer saradnji koji će omogućiti putnicima bolju povezanost na putovanjima između Evrope, Bliskog istoka i Severne Amerike.

Sporazum su u Tivtu potpisali izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Air Serbia, Branislav Malović i izvršni direktor avio-kompanije Montenegro Airlines Zoran Kostić, saopšteno je iz Air Serbia.

Prema ovom sporazumu, Air Serbia će produbiti vazdušne veze sa Crnom Gorom dodajući svoju “JU” oznaku na letove Montenegro Airlinesa između Beograda i Podgorice i Tivta.

Pored toga, srpski avio-prevoznik će takođe biti kod-šer partner na letovima između Podgorice i Rima.

S druge strane, Montenegro Airlines će ostvariti pristup rastućoj mreži linija Air Serbia pridružujući svoju oznaku “YM” letovima Er Srbije između Beograda i 32 destinacije, uključujući i Tivat i Podgoricu.

Na ovaj način će se ostvariti do sada najšira povezanost između dveju zemalja, a putnicima avio-kompanije Montenegro Airlines će se pružiti mogućnost pogodnih putovanja preko srpske prestonice do značajnih centara, u koje spadaju Njujork, Abu Dabi, Pariz i London, navodi se u saopštenju Air Serbia.

“Zahvaljujući ovoj saradnji, putnici iz Crne Gore će moći da iskoriste prednosti jednostavnih konekcija preko Beograda do ključnih gradova u Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Americi koji im sada postaju znatno dostupniji”, rekao je generalni direktor Air Serbia, Dane Kondić.

S druge strane, Air Serbia će, kako je dodao, produbiti svoje prisustvo u Crnoj Gori, državi koja ima brojne duboke istorijske, kulturne i verske veze sa Srbijom i koja predstavlja veoma popularno letnje odredište, što znači da je to dobitna kombinacija za obe avio-kompanije.

Predsednica Odbora direktora Montenegro Airlines Daliborka Pejović rekla je da potpisivanje kod-šer ugovora sa Er Srbijom predstavlja izuzetnu šansu za budući razvoj crnogorskog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa.

“Na ovaj način smo otvorili vrata našem nacionalnom avio-prevozniku za ulazak u Etihadov partnerski program sa kompanijama kao što su Alitalija i erberlin, što je i bio cilj sastanka koji je održan sa predstavnicima Etihad ervejza u Abu Dabiju u februaru ove godine“, istakla je ona.

Kako je rekla, otvaranjem 32 nove destinacije za putnike iz i ka Crnoj Gori, nacionalni avio-prevoznik daje značajan doprinos saobraćajnoj otvorenosti Crne Gore, posebno njenoj avio-dostupnosti i povezanosti države sa novim tržištima.

“Aranžman sa Air Serbia je izuzetna šansa za pronalaženje budućeg strateškog partnera za crnogorskog avio-prevoznika, što je uostalom i opređeljenje Saveta za privatizaciju Vlade Crne Gore”, ocenila je Pejović.

Mesta na kod-šer letovima se mogu rezervisati od septembra 2016. godine putem turističkih agencija, internet stranica airserbia.com ili montenegroairlines.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija pozivom na brojeve +381 11 311 21 23 za Er Srbiju i +382 20 228 187 za Montenegro erlajns.

Putovanja na kod-šer letovima se mogu odvijati počev od 30. oktobra 2016. godine.

Očekuje se još odobrenje vazduhoplovnih vlasti, a Montenegro Airlines će ostvariti kod-šer saradnju sa Air Serbia na sledećim destinacijama: Abu Dabi, Amsterdam, Atina, Banja Luka, Bejrut, Berlin, Brisel, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf , Frankfurt, Istanbul, Larnaka, London, Milano, Moskva, Njujork, Ohrid, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Sankt Peterburg, Stokholm, Štutgart , Tel Aviv, Solun, Tivat , Zagreb i Cirih.

Izvor:Tanjug
Previous NBS: Promet na međubankarskom deviznom tržištu nije pokazatelj razvijenosti i stabilnosti tržišta
Next Đurić: Priština bi da prisluškuje telefone širom Srbije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za

Najvažnije vesti 0 Comments

Leteći automobil bi mogao da se nađe na tržištu do 2020. godine

Izrealska kompanija Urban Aeronautics nakon 15 godina rada na razvoju letećeg automobila veruje da će se njena bespilotna letelica, teška jednu i po tonu, naći na tržištu do 2020. godine.

Kompanije 0 Comments

Ništa od poskupljenja gasa, možda tek od juna

Radiotelevizija Srbije (RTS) objavila je da Agencija za energetiku nije dobila zahtev ni od Srbijagasa, niti od distributera za povećanje cene gasa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply