Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

Za 0,6 hektara građevinskog zemljišta između autoputa, Bulevara oslobođenja i trase unutrašnjeg magistralnog poluprstena na Voždovcu nije bilo zainteresovanih kupaca.

Direkcija za građevinsko zemljište prošlog meseca ponudila je na prodaju ovaj plac po početnoj ceni od 130.450 dinara, odnosno 1.052 evra za kvadratni metar. Početna cena za 0,6 hektara, gde je dozvoljeno zidati četvorospratnicu od 22 metra i poslovnu kulu visine 75 metara (21 sprat), bila je 837.624.201 dinar. Na placu je dozvoljeno zidati četvorospratnicu od 22 metra i poslovnu kulu od 21 sprata, ukupne visine 75 metara.

Zašto Delta nije kupila plac?

Pitanje je zašto iz Delta holdinga nije stigla ponuda za ovaj plac, kada je kupio plac pored ovog od 2 hektara za milijardu dinara, u nameri da na toj lokaciji gradi tržni centar.

Foto: deltarealestate.rs

Foto: deltarealestate.rs

“Delta nije videla svoj poslovni interes da se javi na konkurs za tu lokaciju”, poručili su za list Politika iz ove kompanije.

Jedan od upućenih u tržište nekretnina poručio je za isti list da je kvadrat precenjen i da iz Delte nemaju motiv da se zaleću, kada još nisu rešili spor sa Direkcijom za građevinsko zemljište da bi mogli da grade tržni centar.

Nikom drugom se ne isplati da kupi taj plac, jer bi bio okružen projektom Delta Real Estate-a.

Delta Real Estate je planirala izgradnju šoping mola “Delta Planet” na Autokomandi na 200 hiljada kvadratnih metara. Ovo je trebalo da bude najveća investicija Delta grupe.

Direkcija za građevinsko zemljište će ponovo ponuditi ovaj plac na prodaju, ali se ne zna kada i po kojoj ceni.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Politika.rs
Previous Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku
Next Košarkaši Srbije u finalu Olimpijskih igara

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Sve teže iznajmiti nekretninu u Nemačkoj, cene najma podigle se u nebo

U Nemačkoj je danas jako teško iznajmiti nekretninu. Na jedan stan ponekad se javi i stotine kandidata što je cene najma diglo u nebo.

Nekretnine 0 Comments

Novi Zeland: Udvostručena cena šumskog zemljišta zbog meda

Izvoz manuka meda sa Novog Zelanda porastao je 45 odsto za godinu dana, na 281 milion NZ dolara (oko 181 milion evra), čime je ova zemlja postala treći najveći izvoznik

Nekretnine 0 Comments

MPZ Agrar kupio zemljište u industrijskoj zoni u Zrenjaninu

Preduzeće MPZ Agrar iz Novog Sada postalo je vlasnik 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Severozapad – Elemir u Zrenjaninu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply