Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

Za 0,6 hektara građevinskog zemljišta između autoputa, Bulevara oslobođenja i trase unutrašnjeg magistralnog poluprstena na Voždovcu nije bilo zainteresovanih kupaca.

Direkcija za građevinsko zemljište prošlog meseca ponudila je na prodaju ovaj plac po početnoj ceni od 130.450 dinara, odnosno 1.052 evra za kvadratni metar. Početna cena za 0,6 hektara, gde je dozvoljeno zidati četvorospratnicu od 22 metra i poslovnu kulu visine 75 metara (21 sprat), bila je 837.624.201 dinar. Na placu je dozvoljeno zidati četvorospratnicu od 22 metra i poslovnu kulu od 21 sprata, ukupne visine 75 metara.

Zašto Delta nije kupila plac?

Pitanje je zašto iz Delta holdinga nije stigla ponuda za ovaj plac, kada je kupio plac pored ovog od 2 hektara za milijardu dinara, u nameri da na toj lokaciji gradi tržni centar.

Foto: deltarealestate.rs

Foto: deltarealestate.rs

“Delta nije videla svoj poslovni interes da se javi na konkurs za tu lokaciju”, poručili su za list Politika iz ove kompanije.

Jedan od upućenih u tržište nekretnina poručio je za isti list da je kvadrat precenjen i da iz Delte nemaju motiv da se zaleću, kada još nisu rešili spor sa Direkcijom za građevinsko zemljište da bi mogli da grade tržni centar.

Nikom drugom se ne isplati da kupi taj plac, jer bi bio okružen projektom Delta Real Estate-a.

Delta Real Estate je planirala izgradnju šoping mola “Delta Planet” na Autokomandi na 200 hiljada kvadratnih metara. Ovo je trebalo da bude najveća investicija Delta grupe.

Direkcija za građevinsko zemljište će ponovo ponuditi ovaj plac na prodaju, ali se ne zna kada i po kojoj ceni.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Politika.rs
Previous Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku
Next Košarkaši Srbije u finalu Olimpijskih igara

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Cene nekretnine u EU porasle u proseku 4 odsto na godišnjem nivou, u Mađarskoj 15,2 odsto

Cene nekretnina na nivou Evropske unije porasle su u prvom kvartalu 2016. godine 4 odsto, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, pokazuju podaci evropskog statističkog zavoda “Eurostat”.

Nekretnine 0 Comments

Baza nelegalnih objekata dostupna na sajtu Ministarstva

Baza svih nezakonito izgrađenih objekata u Srbiji od 3. jula 2017. godine je dostupna na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Najvažnije vesti 0 Comments

Crna Gora: Pojeftinili stanovi u novogradnji, Bar i Budva najskuplji

Cena stana u novogradnji u Crnoj Gori pale su u drugom tromesečju za 10 odsto na godišnjem nivou, podaci su crnogorskog zavoda za statistiku Monstata.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply