Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra

Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra

Miodrag Kostić demantuje da je kupio tri srpske šećerane za tri evra, jer su kupoprodajni ugovori sadržali obavezujuće milionske troškove i investicije, navodi se u saopštenju MK Group.

Kostić je demantovao priču koja godinama kruži da je šećerane u Baču, Pećincima i Kovačici kupio za tri evra.

Medijska hajka protiv Kostića podgrejana je nakon nedavnog odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije da Sunoko preuzme šećeranu Star Šećer iz Sente.

Ukupna cena tri šećerane iznosila je devet evra plus 71 milion evra.

Kupoprodajna obaveza po privatizacionim ugovorima sadržala je i obaveze kupca. Ove obaveze sastojale su se od obaveznih investicija u iznosu od 35 miliona evra, preuzimanja obaveza prema poveriocima fabrika, PIO fondu, Poreskoj upravi i Republičkim robnim rezervama u ukupnom iznosu od oko 30 miliona evra, kao i socijalnih programa ukupne vrednosti 6 miliona evra.

Osim obavezujućih stavki iz ugovora, kompanija Sunoko je u toku i nakon završetka privatizacije uložila dodatna sredstva u fabrike šećera u iznosu od 180 miliona evra. Tako su ove fabrike šećera postale “najmodernije u regionu, visoko efikasne i visokoprofitabilne i sa jasnom poslovnom perspektivom”, zaključuju iz MK Group.

U saopštenju koje je MK Group poslala listu Politika demantuje se i da Miodrag Kostić ima nameru da izađe iz biznisa šećera. “Sa kompanijom ’Agrana Austria’ potpisano je Pismo namera o ’Joint Venture Relationship’”.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Politika.rs
Previous Goran Knežević: Smanjenje poreza i doprinosa, ali nije trenutak
Next Wall Street: Rast indeksa na krilima narednog sastanka u Džekson Holu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Turski kargo voz saobraćaće kroz Srbiju umesto preko Rumunije

Turska kompanija Turkrail iz Istanbula odlučila je da otpremi prvi kontejnerski voz kroz Srbiju, umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca koji vodi preko Rumunije, saopštila je kompanija za železnički prevoz robe Srbija

Prehrambena industrija 0 Comments

Heineken planira da uloži 15 miliona evra u Zaječarsku pivaru

Kompanija Heineken Srbija saopštila je da u naredne dve godine planira da uloži 15 miliona evra, u Zaječarsku pivaru.

Kompanije 0 Comments

Grad Pirot konverovao dug u kapital Tigra

Generalni direktor pirotske kompanije Tigar, Branislav Čurić, i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potpisali su juče ugovor o konverziji oko 90 miliona dinara duga koji ta fabrika ima prema gradu, a

3 Comments

 1. Boris
  August 19, 13:10 Reply
  Klasična otimačina. Kupe navodno propalo preduzeće za male pare sa dugovima, normalno u dilu sa političarima se namesti kupovona. Repro materijal u tim preduzećima vredi milione evra ali to se vešto prikrije. Zatim se stavi preduzeće pod hipoteku i od banke uzme na desetine miliona evra. Pola se uloži u preduzeće a pola stavi u džep. Pljačka samo tako. Sva su preduzeća tako privatizovana. Sve to pohapsiti i 95 posto kapitala oduzeti. To je uradjeno u nekim zapodnoevropsim državama posle rata.
 2. Lee bome
  August 20, 12:33 Reply
  Jesi, jesi. I dobio tržište Srbije -Gratis.A za vrednost šećerana si uzeo kredite kojima je ušminkano stanje. Da se odužiš ex šefu države - njegova ljubavnica je Gen Direktor Carnex-a.
 3. ja
  August 20, 17:48 Reply
  Koliko je bilo gotovog proizvoda u magacinima šećerana? Bolje da ćutiš

Leave a Reply