Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku je odobrila prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Sva tri ponuđača za strateško partnerstvo u Galenici su ispunila uslove, nakon što su dva puta dopunjavali dokumentaciju.

“S obzirom da su prijave svih ponuđača blagovremene i potpune, Komisija je otvorila finansijske ponude”, objavilo je Ministarstvo privrede.

U trci za Galeniku i dalje su Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

U narednom periodu Komisija će sprovesti analizu ponuda i utvrditi predlog rang liste koji će dostaviti Vladi Srbije na usvajanje. Predlog rang liste se utvrđuje primenom kriterijuma koji se odnose na ponuđeni iznos dokapitalizacije za sticanje 25 odsto kapitala Galenike.

Predloženi procenat prodajne cene koji će pripasti Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Galenici sa strateškim partnerom, kao i predloženi minimalni broj zaposlenih koje će Galenika imati dok traje strateško partnerstvo.

Izvor: Tanjug
Previous Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom
Next Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tencent: Prvi pad dobiti u trinaest godina

Kineska tehnološka kompanija Tencent Holdings Ltd izvestila je o neočekivanom padu neto dobiti za 2 posto u drugom ovogodišnjem tromesečju zbog slabijeg rasta prihoda u sektoru mobilnih igara i pada

Kompanije 0 Comments

Srbijašume: Istorijski obim proizvodnje, dobit 4,1 miliona evra

Javno preduzeće Srbijašume u prošloj godini ostvarilo je najveći obim proizvodnje od osnivanja i ostvarilo dobit u iznosu od 4,1 milion evra.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply