Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku je odobrila prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Sva tri ponuđača za strateško partnerstvo u Galenici su ispunila uslove, nakon što su dva puta dopunjavali dokumentaciju.

“S obzirom da su prijave svih ponuđača blagovremene i potpune, Komisija je otvorila finansijske ponude”, objavilo je Ministarstvo privrede.

U trci za Galeniku i dalje su Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

U narednom periodu Komisija će sprovesti analizu ponuda i utvrditi predlog rang liste koji će dostaviti Vladi Srbije na usvajanje. Predlog rang liste se utvrđuje primenom kriterijuma koji se odnose na ponuđeni iznos dokapitalizacije za sticanje 25 odsto kapitala Galenike.

Predloženi procenat prodajne cene koji će pripasti Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Galenici sa strateškim partnerom, kao i predloženi minimalni broj zaposlenih koje će Galenika imati dok traje strateško partnerstvo.

Izvor: Tanjug
Previous Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom
Next Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

You might also like

Kompanije 0 Comments

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj.

Industrija 0 Comments

Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Danas je stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj iz Pirota oglasio prodaju tog preduzeća kao pravnog lica po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Saobraćaj 0 Comments

Ana Brnabić: Srbija pregovara o uspostavljanju avio-linije sa Indijom

Premijerka Ana Brnabić, izjavila je da Vlada pregovara o uvođenju redovne avio-linije između Beograda i indijske prestonice, Nju Delhija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply