Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku je odobrila prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Sva tri ponuđača za strateško partnerstvo u Galenici su ispunila uslove, nakon što su dva puta dopunjavali dokumentaciju.

“S obzirom da su prijave svih ponuđača blagovremene i potpune, Komisija je otvorila finansijske ponude”, objavilo je Ministarstvo privrede.

U trci za Galeniku i dalje su Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

U narednom periodu Komisija će sprovesti analizu ponuda i utvrditi predlog rang liste koji će dostaviti Vladi Srbije na usvajanje. Predlog rang liste se utvrđuje primenom kriterijuma koji se odnose na ponuđeni iznos dokapitalizacije za sticanje 25 odsto kapitala Galenike.

Predloženi procenat prodajne cene koji će pripasti Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Galenici sa strateškim partnerom, kao i predloženi minimalni broj zaposlenih koje će Galenika imati dok traje strateško partnerstvo.

Izvor: Tanjug
Previous Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom
Next Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

You might also like

Energetika i naftna industrija

Iran: Potpisan ugovor vredan 5 mlrd dolara sa Totalom i China National Petroleumom

Iran je potpisao pet milijardi dolara vrijedan ugovor sa francuskim Totalom i China National Petroleumom o razvoju podvodnog nalazišta prirodnog gasa Južni Pars.

Berza

Dolar oslabio u odnosu na vodeće svetske valute, evro blizu 1,12 dolara

Na međunarodnim valutnim tržištima američki dolar je prošle nedelje oslabio u odnosu na vodeće svetske valute usled slabijih podataka o rastu američke privrede u drugom kvartalu.

Makroekonomija

Dušan Vujović: Smanjenje poreza na rad tek kad se stabilizuju prihodi

Ministar finansija Dušan Vujović je rekao da porezi i doprinosi mogu da se smanje tek kada se stabilizuju prihodi.