Dobro plaćeni poslovi u Srbiji: Plata od 1.000 do 4.000 EUR

Dobro plaćeni poslovi u Srbiji: Plata od 1.000 do 4.000 EUR

Dok je prosečna plata u Srbiji skoro 400 evra, postoje i poslovi na kojima se može zaraditi i mnogo veći iznos.

Pored već tradicionalno traženih radnika iz IT sektora, naročito programera, softverskih inženjera i developera, sajt “24sata” napravio je spisak od 5 zanimanja na kojima je plata više nego zadovoljavajuća.

Instruktor vežbanja čak 1.000 evra

Pomalo neočekivano, ali školovani instruktori imaju šansu da lepo naplate svoje studiranje.

“Osnovna plata na koju sam prijavljen iznosi tek nešto više od 20.000 dinara, a ostatak od desetak hiljada dobijam u kešu”, kaže Stefan G. koji radi u jednom studiju za vežbanje u Beogradu. Značajnu zaradu predstavljaju mu individualni treninzi, od kojih dnevno zaradi i oko 50 evra.

“Novac jeste odličan, ali radi se skoro ceo dan i veoma je naporno.”

Kontrolor letenja zarađuje od 3.000 evra

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, prema podacima za prošlu godinu, ima 899 zaposlenih. U proseku, svakom od radnika ovog preduzeća svakog meseca na račun legne 3.263 evra.

Plata u IT sektoru minimum 700 evra

Najtraženiji kadrovi u IT sektoru su programeri, softverski i razvojni inženjeri, kao i developeri. Velika potražnja i nedovoljna ponuda kadrova obezbediće vam veliku platu.

Početna zarada za juniore retko iznosi manje od 700 evra, dok seniori mogu da zarade par hiljada evra. Velika prednost ovog zanimanja je to što se tražnja za stručnjacima u ovoj oblasti neprestano povećava.

Plate pilota kreću se od 4.000 evra

Budući piloti plaćaju veoma visoku školarinu, koja iznosi oko 45 hiljada evra za tri godine studiranja i obuke. Međutim, ova investicija se vrlo brzo isplati.

“Do 2035. godine biće potrebno dodatnih 300.000 pilota prema istraživanju koje je sprovela kompanija Boeing. Nemam prave podatke, ali plate kopilota otprilike mesečno iznose od 4.000 evra pa naviše. U inostranim kompanijama te cifre su i desetostruko veće”, kažu iz vazduhoplovne akademije SMATSA u Vršcu za 24sata.

Narodni poslanici zarađuju 850 evra

Plate narodnih poslanika u Srbiji su među najlošijima u Evropi, ali 850 evra za naš standard nije malo.

Izvor: Gdeinvestirati.com/24sata.rs
Previous Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara u Riju
Next NBS: Promet na međubankarskom deviznom tržištu nije pokazatelj razvijenosti i stabilnosti tržišta

You might also like

Karijera 0 Comments

MUP Srbije objavio konkurs za izbor direktora policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je danas konkurs za izbor direktora policije sa mandatom od pet godina.

Karijera 0 Comments

Konkurs za japanske stipendije za studente iz Srbije i Crne Gore

Ambasada Japana otvorila je konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2017. godinu za studente iz Republike Srbije i studente iz Crne Gore, koje dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije

Karijera 0 Comments

Projekti EU i Vlada Švajcarske za veće zapošljavanje u gradovima na jugu Srbije

Deset opština sa jugoistoka i jugozapada Srbije sprovešće, uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske preko razvojnog programa Evropski Progres, projekte koji treba da doprinesu većem zapošljavanju ranjivih i teže

4 Comments

 1. Aca
  August 19, 08:23 Reply
  Nepristojno je pisati takve gluposti, to su poznate "žvake" koje niko više ne čita a i ne pomišlja da veruje. Deca radnika koja su sa naprednim znanjima /ima ih jako puno/, da ponovim radnika koji primaju minimalac od 23-24.000din. ne mogu ni početi školovanje a kamoli završiti. Glad vlada svuda - među običnim stanovništvom, posebno omladinom koja gladna ne može da uči i studira. Pogledajte svakodnevni rast cena, posebno namirnica koje čine "korpu troškova života" i običan život . Velika sramota, pričati o EU u celom okruženju, gde je minimalna satnica radnika 8 do 9€, što je deci poznato a kod nas ona iznosi 1€. Cena namirnica i goriva su svuda manje ili iste, pa sve to kada je svima poznato treba se upitati dokle će te razlike biti i koliko ćemo još te laži slušati ???
 2. Slavko Rodic
  August 19, 21:36 Reply
  Za Acu Shvatav Vase (a i moje ogorcenje) zbog socijalnih razlika, nepravde u drustvu i neorganizovane drzave. Ipak je cinjenica da u ovoj drzavi neko izvanredno zaradjuje (po zakonu) Nema razloga sumnjati da to nisu i gore navedene profesije(a ima ih jos) A na pitanje: Dokle ce te razlike biti, ima samo jedan odgovor. Dok traje globalni inperijalni kapitalizam plus apsolutna inpotentnost domace elite.
 3. Tammy
  December 31, 11:39 Reply
  400 eur prosečna plata.... :) Eto, ja poznajem samo 2 osobe koje imaju ovu platu u Srbiji... Ostali koji rade celi život, rade poslove bez čijih usluga ne može da se normalno živi itd imaju 180eur plate... Da, trebalo bi da smo svi piloti.
 4. Realan
  December 15, 14:28 Reply
  Čudi me da su u ovoj grupi izostavljeni advokati. Realno gledano, njihova zarada iznosi cca 300,oo EUR netto / dan, ili, prevedeno na rečnik '' prosečne netto plate u Srbiji '' - to bi bilo recimo da advokati zarade tu prosečnu platu u Republici za nekih 6 - 8 h '' stručnog' rada '' . Samo jedan '' izlazak '' advokata u Srbiji u krivičnom postupku '' prema A.T. '') iznosi cca =210,oo EUR - znači nekih recimo 1 / 2 prosečne plate u Republici. Da ne pominjemo ovde da je prosek '' izlazaka '' advokata na sud otprilike dva suđenja dnevno. To je sve po zakonu, a advokatske takse su takođe kreirane '' po zakonu '' prema '' preporuci '' Unije advokata Srbije. To je u skladu sa prosečnom platom u Srbiji (?!?!?!?) . Po zakonu - naravno. Neko je pomenuo plate narodnih poslanika Narodne skupštine Republike Srbije koje iznose =850,oo EUR (?!?!?!?!?!?). Brate mili, da li je taj ko je to lupio ostao normalan ??? Pa ti likovi vedre i oblače u svojim sredinama i '' ispod žita '' '' zarađuju '' STOSTRUKO VIŠE od napred pomenute cifre. Osim ovih '' kategorija '' , čudi me da su izostavili '' izuzetno stručne '' lekare koji drže privatne klinike u Srbiji. To su '' izuzetno stručni '' likovi kod kojih ceo razvijen Svet dolazi na edukaciju, jer, poznato je, da razvijen Svet nema dovoljno (ili uopšte nema) stručne lekare iz raznoraznih oblasti ; zato i dolaze u Srbiju da se '' edukuju '' od naših experata koji su učili medicinu iz knjiga sa kraja XX veka. Zaboravili smo '' licencirane '' servisere bele tehnike, automehaničare, stolare koje niko živi ne uspeva zakonski da iskontroliše koliko zarade i koliko od te zarade % gledano daju na porez državi. Mislim da je od 2000. godine najunosniji '' legalan '' business '' u Srbiji trgovina nekretninama gde agenti prodaje (ako su kreativni) mogu zaraditi i do =10.000,oo EUR / mesečno. Naravno, narco dileri, trgovci belim robljem, naoružanjem, automobilima i drugim tekovinama savremenog' doba nisu na ovoj listi, jer je od njih teško naplatiti porez ...

Leave a Reply