Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom

Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom

I šesti dan zaredom nastavljen je silazni trend na domaćem tržištu akcija, a uprkos raznovrsnijem prometu, ukupna realizacija u trgovanju iznosila je svega 17,3 miliona RSD. Indeks Belex15 oslabio je za petinu procenta na 619 poena, dok je na nedeljnom nivou oslabio 2,4%.

Najprometnija akcija bila je beogradska Komercijalna banka (KMBN) koja je zabeležila promet od 5,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.400 RSD što je 3,5% niže u odnosu na prethodno trgovanje. Komercijalna na sedmičnom nivou registruje minus od skoro 8%, kao posledica objave polugodišnjih rezultata u kojima je iskazan gubitak od 2,6 milijarde RSD usled nove serije otpisa i rezervisanja.

Naftna industrija Srbije (NIIS) skočila je 2,1% na 584 RSD uz promet od 1,9 miliona RSD, nakon višednevnog uzlaznog trenda cene sirove nafte, dok je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) ojačao 0,6% na 1.018 RSD uz minoran promet. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) oslabio je 1,4% na 1.400 RSD uz trgovanje od 2,8 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) blago spustilo na 4.017 RSD uz promet od pola miliona RSD.

Dunav Osiguranje – rast akcija na 900 RSD

foto: probjave.com

foto: probjave.com

Posle dužeg vremena, odličan promet ostvarilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je blago poraslo na 900 RSD uz realizaciju od 4,3 miliona RSD. Država poseduje 94% akcija u ovoj najvećoj osiguravajućoj kući na tržištu čija tržišna kapitalizacija trenutno iznosi 3,8 milijardi RSD (30,8 miliona EUR).

Solidan promet od 1,1 milion RSD registrovao je Bambi (BMBI) po prosečnoj ceni od 62.178 RSD, a u očekivanju prinudnog otkupa akcija od strane većinskog vlasnika po ceni od 65.598 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker
Previous Bajatović: Količina gasa dovoljna, proširenje Banatskog dvora krajem godine
Next Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

You might also like

Wall Street u petak skliznuo s rekordnih nivoa

Na Wall Streetu su u petak najvažniji indeksi skliznuli s rekordnih nivoa zbog novih političkih problema predsednika SAD-a Donalda Trumpa, no podršku tržištu pruža nada ulagača u poreznu reformu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Cene kukuruza i pšenice u padu

Ukupan promet na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje bio veći nego prethodne sedmice, ali je cena primarnih poljoprivrednih proizvoda u posmatranom periodu bila niža.

Azijske berze zabeležile pad, evro i funta stabilni

Na azijskim berzama su u utorak cene akcija pale jer je ulagače zabrinuo pad cena nafte, pa je splasnuo entuzijazam zbog novih rekorda na Wall Streetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply