Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom

Beogradska berza: Odličan promet Dunav Osiguranja, indeksi u crvenom

I šesti dan zaredom nastavljen je silazni trend na domaćem tržištu akcija, a uprkos raznovrsnijem prometu, ukupna realizacija u trgovanju iznosila je svega 17,3 miliona RSD. Indeks Belex15 oslabio je za petinu procenta na 619 poena, dok je na nedeljnom nivou oslabio 2,4%.

Najprometnija akcija bila je beogradska Komercijalna banka (KMBN) koja je zabeležila promet od 5,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.400 RSD što je 3,5% niže u odnosu na prethodno trgovanje. Komercijalna na sedmičnom nivou registruje minus od skoro 8%, kao posledica objave polugodišnjih rezultata u kojima je iskazan gubitak od 2,6 milijarde RSD usled nove serije otpisa i rezervisanja.

Naftna industrija Srbije (NIIS) skočila je 2,1% na 584 RSD uz promet od 1,9 miliona RSD, nakon višednevnog uzlaznog trenda cene sirove nafte, dok je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) ojačao 0,6% na 1.018 RSD uz minoran promet. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) oslabio je 1,4% na 1.400 RSD uz trgovanje od 2,8 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) blago spustilo na 4.017 RSD uz promet od pola miliona RSD.

Dunav Osiguranje – rast akcija na 900 RSD

foto: probjave.com

foto: probjave.com

Posle dužeg vremena, odličan promet ostvarilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je blago poraslo na 900 RSD uz realizaciju od 4,3 miliona RSD. Država poseduje 94% akcija u ovoj najvećoj osiguravajućoj kući na tržištu čija tržišna kapitalizacija trenutno iznosi 3,8 milijardi RSD (30,8 miliona EUR).

Solidan promet od 1,1 milion RSD registrovao je Bambi (BMBI) po prosečnoj ceni od 62.178 RSD, a u očekivanju prinudnog otkupa akcija od strane većinskog vlasnika po ceni od 65.598 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker
Previous Bajatović: Količina gasa dovoljna, proširenje Banatskog dvora krajem godine
Next Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

You might also like

Azijske berze pale, evro najviši u poslednje dve godine

Na azijskim berzama u petak se cene akcija stabilno kreću oko najviših nivoa u 10 godina, dok je kurs evra prema dolaru dostigao najviši nivo u gotovo dve godine jer se spekuliše da

Beogradska berza: Akcije NIS-a u fokusu, ali i dalje padaju

Na domaćem tžištu akcija i danas je zabeležena skromna aktivnost investitora, a oba berzanska indeksa su trgovanje završila u plusu, dok je ukupan promet na trgovanju na Beogradskoj berzi iznosio

Dinar bez oscilacija, srednji kurs 118,0533

Zvanični srednji kurs iznosi 118,0533 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply