Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO iz Sente zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine pozitivno poslovanje, ali su vlasničke promene u preduzeću dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

TE-TO je u periodu januar-jun zabeležio poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara što je za 3,2 odsto slabije nego u istom periodu 2015. godine, dok je poslovna dobit dostigla 235,7 miliona dinara u odnosu na gubitak od 122,2 miliona dinara zabeležen u istom periodu prošle godine. Neto dobit je iznosila 190,8 miliona dinara dok je u periodu januar-jun 2015. ostvaren minus od 237,8 miliona dinara.

U polugodišnjem izveštaju, uprava napominje da se kompanija u prvih šest meseci susrela sa velikom finansijskom krizom nakon što su bivši vlasnici (SFIR) napustili firmu, a novi vlasnik (Sunoko) nije preuzeo upravljanje usled nedobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije. Ovo je, prema navodima uprave, izazvao nesigurnost poslovnih partnera, a banke su sve kredite proglasile dospelim što je kompaniju gurnulo u blokadu koja trenutno iznosi 553,8 miliona dinara.

Komisija je nedavno odobrila preuzimanje TE-TO-a od strane Sunoka, a sada će razmotriti i kupovinu Sunoka od strane austrijske Agrane, što uprava senćanske firme vidi kao mogući pozitivan uticaj na nastavak poslovanja.

Izvor: Wisebroker
Previous Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija na beogradskom Aerodromu
Next Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed neodlučan po pitanju podizanja kamata

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Sremska Mitrovica: “Mitros” počinje proizvodnju za tržište Rusije

U Industriji mesa “Mitros” u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije,

Kompanije 0 Comments

Impol Seval do 2025. ulaže 25 miliona evra

Kompanija Impol Seval planira da do 2025. uloži oko 25 miliona evrai kapacitet sa sadašnjih 51.000 tona poveća na 95.000 tona u 2025. godini.

Isporuka tablet uređaja u velikom padu

Isporuke tablet uređaja zabeležile su pad sedmi uzastopni kvartal, utvrđeno je u novom istraživanju kompanije IDC u kojem su obuhvaćeni standardni tablet uređaji, kao i 2-u-1 uređaji s odvojivom tastaturom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply