Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO iz Sente zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine pozitivno poslovanje, ali su vlasničke promene u preduzeću dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

TE-TO je u periodu januar-jun zabeležio poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara što je za 3,2 odsto slabije nego u istom periodu 2015. godine, dok je poslovna dobit dostigla 235,7 miliona dinara u odnosu na gubitak od 122,2 miliona dinara zabeležen u istom periodu prošle godine. Neto dobit je iznosila 190,8 miliona dinara dok je u periodu januar-jun 2015. ostvaren minus od 237,8 miliona dinara.

U polugodišnjem izveštaju, uprava napominje da se kompanija u prvih šest meseci susrela sa velikom finansijskom krizom nakon što su bivši vlasnici (SFIR) napustili firmu, a novi vlasnik (Sunoko) nije preuzeo upravljanje usled nedobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije. Ovo je, prema navodima uprave, izazvao nesigurnost poslovnih partnera, a banke su sve kredite proglasile dospelim što je kompaniju gurnulo u blokadu koja trenutno iznosi 553,8 miliona dinara.

Komisija je nedavno odobrila preuzimanje TE-TO-a od strane Sunoka, a sada će razmotriti i kupovinu Sunoka od strane austrijske Agrane, što uprava senćanske firme vidi kao mogući pozitivan uticaj na nastavak poslovanja.

Izvor: Wisebroker
Previous Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija na beogradskom Aerodromu
Next Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed neodlučan po pitanju podizanja kamata

You might also like

Kompanije 0 Comments

Foxconn ulaže u kineski startup Mobike

Kineski bike-sharing Mobike je samo nedelju dana nakon što je primio 215 miliona dolara, objavio i strategijsko ulaganje od strane Foxconn giganta.

Kompanije 0 Comments

Poslovna društvena mreža LinkedIn ima skoro pola milijarde korisnika

Objavljeni su i finansijski rezultati za drugi i ujedno poslednji kvartal LinkedIn-a kao samostalne kompanije,nakon što je objavljeno kako će poslovnu društvenu mrežu LinkedIn uskoro preuzeti kompanija Microsoft, .

Kompanije 0 Comments

Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Kompanija ” Hydroweb” iz nemačkog grada Halberštadt, izgradiće u Jagodini fabriku površine 4. 000 kvadratnih metara, a vrednost investicije je 20 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply