Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO iz Sente zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine pozitivno poslovanje, ali su vlasničke promene u preduzeću dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

TE-TO je u periodu januar-jun zabeležio poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara što je za 3,2 odsto slabije nego u istom periodu 2015. godine, dok je poslovna dobit dostigla 235,7 miliona dinara u odnosu na gubitak od 122,2 miliona dinara zabeležen u istom periodu prošle godine. Neto dobit je iznosila 190,8 miliona dinara dok je u periodu januar-jun 2015. ostvaren minus od 237,8 miliona dinara.

U polugodišnjem izveštaju, uprava napominje da se kompanija u prvih šest meseci susrela sa velikom finansijskom krizom nakon što su bivši vlasnici (SFIR) napustili firmu, a novi vlasnik (Sunoko) nije preuzeo upravljanje usled nedobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije. Ovo je, prema navodima uprave, izazvao nesigurnost poslovnih partnera, a banke su sve kredite proglasile dospelim što je kompaniju gurnulo u blokadu koja trenutno iznosi 553,8 miliona dinara.

Komisija je nedavno odobrila preuzimanje TE-TO-a od strane Sunoka, a sada će razmotriti i kupovinu Sunoka od strane austrijske Agrane, što uprava senćanske firme vidi kao mogući pozitivan uticaj na nastavak poslovanja.

Izvor: Wisebroker
Previous Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija na beogradskom Aerodromu
Next Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed neodlučan po pitanju podizanja kamata

You might also like

Kompanije 0 Comments

U želji da zadrži svoje zaposlene, Google osniva startup kompaniju

U poslednje vreme zaposleni u Googleu stvorili su brojne startup kompanije kako bi izneli svoje ideje na svetlost dana.

Kompanije 0 Comments

Wizz Air: Tokom 2017. u Srbiji prevezeno 745.000 putnika

U prošloj godini sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu, aviokompanija Wizz Air prevezla je ukupno 745.000 putnika, što predstavlja porast od 37% u odnosu na 2016, prenosi portal

Jack Ma: Harvard me odbio 10 puta

Osnivač i vlasnik kompanije Alibaba Jack Ma je na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu govorio je o tome kako je uspeo, prenosi Business insider.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply