Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO poslovala pozitivno, budućnost neizvesna

Šećerana TE-TO iz Sente zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine pozitivno poslovanje, ali su vlasničke promene u preduzeću dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

TE-TO je u periodu januar-jun zabeležio poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara što je za 3,2 odsto slabije nego u istom periodu 2015. godine, dok je poslovna dobit dostigla 235,7 miliona dinara u odnosu na gubitak od 122,2 miliona dinara zabeležen u istom periodu prošle godine. Neto dobit je iznosila 190,8 miliona dinara dok je u periodu januar-jun 2015. ostvaren minus od 237,8 miliona dinara.

U polugodišnjem izveštaju, uprava napominje da se kompanija u prvih šest meseci susrela sa velikom finansijskom krizom nakon što su bivši vlasnici (SFIR) napustili firmu, a novi vlasnik (Sunoko) nije preuzeo upravljanje usled nedobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije. Ovo je, prema navodima uprave, izazvao nesigurnost poslovnih partnera, a banke su sve kredite proglasile dospelim što je kompaniju gurnulo u blokadu koja trenutno iznosi 553,8 miliona dinara.

Komisija je nedavno odobrila preuzimanje TE-TO-a od strane Sunoka, a sada će razmotriti i kupovinu Sunoka od strane austrijske Agrane, što uprava senćanske firme vidi kao mogući pozitivan uticaj na nastavak poslovanja.

Izvor: Wisebroker
Previous Mešoviti rezultati stranih avio-kompanija na beogradskom Aerodromu
Next Wall Street: Blagi rast indeksa, Fed neodlučan po pitanju podizanja kamata

You might also like

Kompanije 0 Comments

Samsung Galaxy 7 povučen iz prodaje zbog eksplozija baterije

Zbog velikih problema sa baterijom telefona, koje su dovele do 35 eksplozija aparata za vreme punjenja baterije, kompanija Samsung je obustavila prodaju najnovijeg modela pametnog telefona Galaxy Note 7, objavili su iz

Kompanije 0 Comments

Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija je današnjim spajanjem sa Ahold Delhaize postala deo novog međunarodnog trgovinskog lanca, čime je formirana jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji.

Kompanije 0 Comments

Nissan s rekordnom godišnjom neto dobiti

Japanski automobilski div Nissan u ponedeljak je izvestio o rekordnoj godišnjoj neto dobiti zahvaljujući smanjenju poreza u SAD-u, ali i upozorio na poslovne izglede u idućih 12 meseci u kontekstu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply