Poraslo tržište finansijskog lizinga u Srbiji

Poraslo tržište finansijskog lizinga u Srbiji

Broj novozaključenih ugovora o finansijskom lizingu porastao je od početka 2016. godine za 28 procenata u odnosu na isti period prošle godine, dok je finansijska vrednost ugovora veća za 30 miliona evra, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS).

Kako se navodi u današnjem saopštenju, novozaključeni ugovori o finansijskom lizingu dostigli su iznos od 139 miliona evra.

“Vrednost novozaključenih ugovora o finansijskom lizingu je za 30 miliona veća nego u istom periodu prethodne godine. Najveći rast beleži sektor komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, i to sa 37 na 58 miliona evra”, kaže Teodora Milenković, generalni sekretar ALCS.

Prema njenim rečima, vrednost lizing ugovora za putnička vozila porasla je sa 39 miliona na 44 miliona evra, sektor mašina i opreme sa 30 miliona na 32 miliona evra, a sektor nekretnina za million evra.

Milenković dodaje da su među najvećim korisnicima finansijskog lizinga od početka godine bile kompanije iz oblasti saobraćaja i informisanja (50 miliona evra), trgovine na veliko i malo (23 miliona evra), građevinarstva (12 miliona evra), ali i rudarstva, prerađivačke industrije, poljoprivrede i šumarstva.

“Možemo da zaključimo da je tržište finansijskog lizinga i u drugom kvartalu 2016. značajno poraslo, a ukoliko privredna aktivnost nastavi i dalje da jača, takav se trend može očekivati i do kraja godine”, navela je Milenković.

Izvor:Tanjug

Previous Mešoviti rezultati na berzama azijsko-pacifičkog regiona
Next Bolivija otvorila "školu antiimperijalizma" za borbu protiv SAD

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Nikad jeftiniji stambeni krediti u Srbiji

U želji da privuku što više klijenata, banke su počele da odobravaju stambene kredite i bez učešća i bez osiguranja kod Nacionalne korporacije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Cene kukuruza i pšenice stabilne, povećana tražnja soje

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je, skraćene, trgovačke nedelje iznosio 625 tona robe, finansijske vrednosti 18.016.500,00 dinara, saopštila je Berza.

Kompanije 0 Comments

Poslovni forum u Astani: Sklopljeni prvi aranžmani među kompanijama iz Srbije i Kazahstana

Na biznis forumu Srbija-Kazahstan koji je danas otvoren u Astani sklopljeni su prvi poslovni aranžmani među kompanijama dve zemlje, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply