Poraslo tržište finansijskog lizinga u Srbiji

Poraslo tržište finansijskog lizinga u Srbiji

Broj novozaključenih ugovora o finansijskom lizingu porastao je od početka 2016. godine za 28 procenata u odnosu na isti period prošle godine, dok je finansijska vrednost ugovora veća za 30 miliona evra, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS).

Kako se navodi u današnjem saopštenju, novozaključeni ugovori o finansijskom lizingu dostigli su iznos od 139 miliona evra.

“Vrednost novozaključenih ugovora o finansijskom lizingu je za 30 miliona veća nego u istom periodu prethodne godine. Najveći rast beleži sektor komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, i to sa 37 na 58 miliona evra”, kaže Teodora Milenković, generalni sekretar ALCS.

Prema njenim rečima, vrednost lizing ugovora za putnička vozila porasla je sa 39 miliona na 44 miliona evra, sektor mašina i opreme sa 30 miliona na 32 miliona evra, a sektor nekretnina za million evra.

Milenković dodaje da su među najvećim korisnicima finansijskog lizinga od početka godine bile kompanije iz oblasti saobraćaja i informisanja (50 miliona evra), trgovine na veliko i malo (23 miliona evra), građevinarstva (12 miliona evra), ali i rudarstva, prerađivačke industrije, poljoprivrede i šumarstva.

“Možemo da zaključimo da je tržište finansijskog lizinga i u drugom kvartalu 2016. značajno poraslo, a ukoliko privredna aktivnost nastavi i dalje da jača, takav se trend može očekivati i do kraja godine”, navela je Milenković.

Izvor:Tanjug

Previous Mešoviti rezultati na berzama azijsko-pacifičkog regiona
Next Bolivija otvorila "školu antiimperijalizma" za borbu protiv SAD

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Coca-Cola HBC Srbija ponovo proglašena najboljom kompanijom

Drugu godinu zaredom Coca-Cola HBC Srbija proglašena je najboljom kompanijom u konkurenciji 28 zemalja u kojima Coca-Cola HBC grupa posluje.

Kompanije 0 Comments

Air Serbia pojačava zimski red letenja

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia povećaće broj destinacija ka kojima će leteti tokom zimske sezone u odnosu na prošlu godinu kada je mreža ove kompanije pretrpela značajnu redukciju.

Kompanije 0 Comments

Samsung Galaxy 7 povučen iz prodaje zbog eksplozija baterije

Zbog velikih problema sa baterijom telefona, koje su dovele do 35 eksplozija aparata za vreme punjenja baterije, kompanija Samsung je obustavila prodaju najnovijeg modela pametnog telefona Galaxy Note 7, objavili su iz

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply