Dinar bez promene prema evru, porastao u odnosu na dolar

Dinar bez promene prema evru, porastao u odnosu na dolar

Vrednost srpske prema zajedničkoj evropskoj valuti neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,2741 dinara za evro.

Vrednost dinara prema evru jednaka je kao pre mesec dana, dok je u poređenju istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,3 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Dinar je danas prema dolaru ojačao 0,3 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 109,0342 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 2,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 0,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao 2,0 odsto.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 860 miliona evra i kupila 435 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Ole Hansen: Perspektive zlata zavise od namera centralnih banaka
Next Komercijalna banka za loše rezultate krivi prethodno rukovodstvo

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Uzlet indeksa na krilima popuštanja trgovinskih napetosti

Njujorški Dow Jones indeks u četvrtak je ostvario najveći dnevni skok u zadnja četiri meseca, a i ostali najvažniji indeksi na Wall Streetu solidno su ojačali, dok investitorima daju krila solidne zarade

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze oslabile, dolar u padu

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale, uz mršav predpraznični obim trgovanja, dok je vrednost dolara prema korpi valuta skliznula s najviših nivoa u 14 godina.

Dinar je danas oslabio, kurs 118,77

Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,7742 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply