Dinar bez promene prema evru, porastao u odnosu na dolar

Dinar bez promene prema evru, porastao u odnosu na dolar

Vrednost srpske prema zajedničkoj evropskoj valuti neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,2741 dinara za evro.

Vrednost dinara prema evru jednaka je kao pre mesec dana, dok je u poređenju istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,6 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,3 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Dinar je danas prema dolaru ojačao 0,3 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 109,0342 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 2,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 0,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao 2,0 odsto.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 860 miliona evra i kupila 435 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Ole Hansen: Perspektive zlata zavise od namera centralnih banaka
Next Komercijalna banka za loše rezultate krivi prethodno rukovodstvo

You might also like

Tržište obveznica: Investitore brine rastući populizam

Ni povećanje kamatnih stopa u SAD, ni rastuća inflacija, ne zadaju toliku glavobolju investitorima u obveznice, koliko to u ovom trenutku čini politika, piše njujorška agencija “Blooberg”.

Evro u ponedeljak 118,02 dinara

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao u petak i zvanični srednji kurs biće 118,0241 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Wall Street pod pritiskom političke krize u Italiji

Na Wall Streetu su S&P 500 i Dow Jones indeks zabeležili najveći dnevni pad u poslednjih mesec dana jer je politička kriza u Italiji izazvala zabrinutosti u vezi stabilnosti evrozone,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply