Antić: Procena EPS-a u okviru restruktuiranja

Antić: Procena EPS-a u okviru restruktuiranja

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić demantuje da će se Elektroprivreda Srbije (EPS) privatizovati i napominje da se procena vrednosti ovog javnog preduzeća vrši u oviru procesa restruktuiranja.

On kaže da nakon restruktuiranja i prelaska u akcionarsko društvo EPS neće prodavati manjinski udeo, kako se spominjalo.

Antić je u izjavi za Radio Beograd kazao da je u toku restrukturiranje EPS radi utvrđivanja imovine i procene vrednosti preduzeća.

“Stvaramo uslove da EPS pređe u akcionarsko društvo u 2017. godini”, objasnio je Antić i dodao da procenu vrednosti EPS rade dve domaće renomirane kuće, Ekonomski institut i ENTEL koji je deo Energoprojekta.

Antić je rekao da je uveren kako će procena vrednosti biti sprovedena na kvalitetan način i u najboljem interesu EPS, prenosi FoNet.

Izvor: Fonet
Previous Obuka za rukovaoce građevinskim mašinama, dobrodošle devojke koje interesuje ova vrsta posla
Next Inspekcija rada: Trećina radnika u pekarama "na crno"

You might also like

Kompanije

Huawei otvorio prvi regionalni Huawei Experience Store

Ova godina može se oceniti kao posebno značajna za Huawei, koja je počela obeležavanjem decenije poslovanja na srpskom tržištu, premijernim otkrivanjem prosvetljenog Huawei logoa na vrhu jedne beogradske višespratnice.

IT

Western Digital nudi 17,4 mlrd dolara za Toshibin biznis s čipovima

Konzorcijum čiji je član Western Digital ponudio je 1,9 biliona jena (17,4 milijarde USD) za Toshibin biznis sa čipovima za skladištenje podataka, koji japanski konglomerat pokušava da proda kako bi

Transport

Rađa se najveće brodogradilište na svetu

Francuska se nada da će italijanska brodograditeljska kompanija Finkantijeri uskoro preuzeti francusku STX Frans, kaže francuski ministar finansija Bruno Le Mer.