AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka podeliće dividendu iz neraspoređene dobiti u iznosu od 3,4 mlrd dinara. Vlasnici običnih akcija dobiće 390 dinara po akciji.

Upravni odbor AIK banke izvršio je dopunu dnevnog reda redovne skupštine akcionara ove banke, koja će biti održana 2. septembra, a tiče se pretvaranja dela ostalih rezervi iz dobiti u korist neraspoređene dobiti, te donošenja odluke o isplati dividende.

Prema predlogu odluke, neraspoređena dobit u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način:

  • vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji),
  • vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i
  • vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu.

Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar.

MK Group je kao većinski vlasnik AIK banke sproveo krajem juna postupak prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara. U vlasničkoj strukturi AIK banke, osim MK Groupe, ostali su i manjinski akcionari čije su akcije pod zalogom i imaju otvorenu sudsku žalbu prema postupku sprovođenja prinudnog otkupa.

AIK banke je decembru prošle godine takođe isplatila visoku dividendu od 3,12 milijardi dinara (25,7 miliona evra), a vlasnicima običnih akcija je pripalo 345 dinara po akciji.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Najveći pad u telekomunikacionom sektoru
Next Mid Europa sprovodi prinudan otkup akcija konditora Bambi

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Banca Intesa: Povoljni krediti uz pogodnosti za mlade i žene u agro biznisu

Banca Intesa počela je danas da prima zahteve za kredite za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju u okviru ovogodišnjeg programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom

Kompanije 0 Comments

HSBC banka: Rast profita pre oporezivanja 12 odsto

HSBC banka je u prvoj polovini 2017. ostvarila rast profita pre oprezivanja od 12 odsto, pošto su prihodi rasli brže od rashoda. 

Društvo 1Comments

EPS: Istraga o uvećanim decembarskim računima za struju, obeštećenje građanima u februaru

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će u narednih nekoliko dana obaviti istragu o uvećanim decembarskim računima za struju i da će oštećene građane obeštetiti kroz naredni račun.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply