AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka podeliće dividendu iz neraspoređene dobiti u iznosu od 3,4 mlrd dinara. Vlasnici običnih akcija dobiće 390 dinara po akciji.

Upravni odbor AIK banke izvršio je dopunu dnevnog reda redovne skupštine akcionara ove banke, koja će biti održana 2. septembra, a tiče se pretvaranja dela ostalih rezervi iz dobiti u korist neraspoređene dobiti, te donošenja odluke o isplati dividende.

Prema predlogu odluke, neraspoređena dobit u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način:

  • vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji),
  • vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i
  • vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu.

Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar.

MK Group je kao većinski vlasnik AIK banke sproveo krajem juna postupak prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara. U vlasničkoj strukturi AIK banke, osim MK Groupe, ostali su i manjinski akcionari čije su akcije pod zalogom i imaju otvorenu sudsku žalbu prema postupku sprovođenja prinudnog otkupa.

AIK banke je decembru prošle godine takođe isplatila visoku dividendu od 3,12 milijardi dinara (25,7 miliona evra), a vlasnicima običnih akcija je pripalo 345 dinara po akciji.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Najveći pad u telekomunikacionom sektoru
Next Mid Europa sprovodi prinudan otkup akcija konditora Bambi

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama.

Kompanije 0 Comments

Veterinarski zavod: Pad prihoda 25,2 odsto u prvih šest meseci

Subotički proizvođač hrane i vakcina za životinje, Veterinarski zavod, nastavio je trend smanjenja prihoda i negativnog poslovanja usled nestabilnih uslova na tržištu i nedovoljne sigurnosti u naplati potraživanja.

Apple prošle godine imao pet puta veći profit od Samsung Mobilea

Podaci agencije Strategy Analytics govore da nije veliko iznenađenje to što je Apple bio najuspešniji kada je u pitanju profit prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply