AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka podeliće dividendu iz neraspoređene dobiti u iznosu od 3,4 mlrd dinara. Vlasnici običnih akcija dobiće 390 dinara po akciji.

Upravni odbor AIK banke izvršio je dopunu dnevnog reda redovne skupštine akcionara ove banke, koja će biti održana 2. septembra, a tiče se pretvaranja dela ostalih rezervi iz dobiti u korist neraspoređene dobiti, te donošenja odluke o isplati dividende.

Prema predlogu odluke, neraspoređena dobit u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način:

  • vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji),
  • vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i
  • vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu.

Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar.

MK Group je kao većinski vlasnik AIK banke sproveo krajem juna postupak prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara. U vlasničkoj strukturi AIK banke, osim MK Groupe, ostali su i manjinski akcionari čije su akcije pod zalogom i imaju otvorenu sudsku žalbu prema postupku sprovođenja prinudnog otkupa.

AIK banke je decembru prošle godine takođe isplatila visoku dividendu od 3,12 milijardi dinara (25,7 miliona evra), a vlasnicima običnih akcija je pripalo 345 dinara po akciji.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Najveći pad u telekomunikacionom sektoru
Next Mid Europa sprovodi prinudan otkup akcija konditora Bambi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nagli rast cene putera pretnja za pekarsku industriju u Francuskoj

Francuski pekari upozorili su da nagli rast cene putera znatno smanjuje njihov profit i predstavlja pretnju celoj pekarskoj industriji pošto bi do kraja godine moglo da dođe do nestašice putera.

Kompanije 0 Comments

Otvara se novi McDonald’s restoran kod Stare Pazove

Još jedan restoran brze hrane iz popularne američke franšize otvoriće se na benzinskoj stanici Petrol na auto-putu Beograd – Novi Sad.

Kompanije 0 Comments

Država privatizuje Valjevsku pivaru

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply