Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka centralna banka saopštila je da bi podizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je populacija sve starija, javlja njujorška agencija “Bloomberg”.

“Nedavne reforme neće zaštititi građane od smanjenja penzija počev od 2050. godine”, navodi se u juče objavljenom mesečnom izveštaju Bundesbank.

Građani koji se ne odluče za privatno osiguranje sa državnom podrškom bi se, kako upozorava Bundesbank, mogli znatno ranije suočiti sa smanjenjem penzija.

“Usled demografskih promena, ne može se očuvati stabilnost svih parametara penzionog sistema zasnovanog na doprinosima”, navodi se u izveštaju.

Aktuelni plan vlade u Berlinu je podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina do 2030. godine i povećanje doprinosa, navodi njujorška agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Spiskovi za rušenje nelegalnih objekata do 5. septembra
Next London: Pala cena zakupa stana

You might also like

Društvo 0 Comments

Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine

Nezaposlenost u evrozoni je u maju ostala stabilna, jer se održao zamajac zapošljavanja usled jačanja ekonomskog oporavka u Evropi, pokazali zvanični podaci.

Društvo 0 Comments

Danas isplata stipendija za nadarene učenike i studente

Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje danas, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara.

Društvo 0 Comments

Srbi godišnje popiju 100 miliona litara rakije

U Srbiji se godišnje popije 100 miliona litara rakije, što znači da svaki punoletan građanin godišnje ispije oko 17 litara alkohola.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply