Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka centralna banka saopštila je da bi podizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je populacija sve starija, javlja njujorška agencija “Bloomberg”.

“Nedavne reforme neće zaštititi građane od smanjenja penzija počev od 2050. godine”, navodi se u juče objavljenom mesečnom izveštaju Bundesbank.

Građani koji se ne odluče za privatno osiguranje sa državnom podrškom bi se, kako upozorava Bundesbank, mogli znatno ranije suočiti sa smanjenjem penzija.

“Usled demografskih promena, ne može se očuvati stabilnost svih parametara penzionog sistema zasnovanog na doprinosima”, navodi se u izveštaju.

Aktuelni plan vlade u Berlinu je podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina do 2030. godine i povećanje doprinosa, navodi njujorška agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Spiskovi za rušenje nelegalnih objekata do 5. septembra
Next London: Pala cena zakupa stana

You might also like

Društvo 0 Comments

UBS: Cirih najskuplji grad, Kairo najjeftiniji

Švajcarski finansijski centar Cirih i dalje je najskuplji za život među velikim svetskim gradovima, a najjeftiniji je egipatski Kairo, navodi se u godišnjoj listi švajcarske banke UBS.

Društvo 0 Comments

Nevreme u Makedoniji: 21 osoba poginula

U nevremenu koje je pogodilo Skoplje poginula je 21 osoba, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije.

Društvo 0 Comments

Freelanceri tokom 2016. godine u Srbiju uneli 30 miliona evra

Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji oko 100.000 ljudi veoma pristojno zarađuje pružanjem najrazličitijih online usluga širom planete.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply