Rast prihoda Jedinstva 80 odsto u prvih šest meseci

Rast prihoda Jedinstva 80 odsto u prvih šest meseci

Jedinstvo Sevojno objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine, koji ukazuju na povećan obim poslovanja dok je profit ostvaren na simboličnom nivou.

Prihod kompanije u period januar-jun dostigao je 2,3 milijarde dinara, što je za 80,8 odsto više nego godinu dana ranije, usled bolje uposlenosti kompanije.

Poslovni dobitak u istom periodu dostigao je nevelikih 12,7 miliona dinara, u odnosu na gubitak od 216,9 miliona dinara iz prvog polugođa prethodne godine. Neto dobitak je takođe bio skroman od 15,2 miliona dinara, dok je godinu dana ranije zabeležen gubitak od 219,4 miliona dinara.

Akcije kompanije Jedinstvo od početka godine beleže pad vrednosti od 21,1 odsto, a na poslednjoj ceni od 4.022 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,2 milijarde dinara (oko 10 miliona evra).

Izvor: Belex, Wisebroker
Previous Prašuma unutar hotela u Dubaiju
Next Produžen rok za ispravku tehničke dokumentacije za Galeniku

You might also like

IT

Appleovi iMac računari uskoro dobijaju konkurenciju iz Microsofta

Glasine kažu da Microsoft radi na Surface all-in-one računaru kojim će na tržištu konkurisati Appleovim iMacovima.

Društvo

Panama: Prijavljivanje poreza ubuduće po međunarodnim standardima

Panama ja odlučila da usvoji međunarodne standarde za prijavljivanje poreza, izjavio je danas generalni sekretar Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Jose Angel Gurria.

Turizam

Škotska pivara otvara pivski hotel u SAD-u

Škotska pivara “BrewDog” najavila je otvaranje prvog pivskog hotela na svetu, koji će nositi naziv “Pseća kuća”, a nalaziće se u američkoj državi Ohajo.