Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara što je gotovo identičan iznos kao i godinu dana ranije (pad od jedan odsto).

Ovome je uglavnom doprineo nešto niži iznos poreza, veći ostali rezultat i postojanje finansijskog dobitka. Konsolidovani prihod je zabeležio pad od 9,8 odsto na 14,6 milijardi dinara, što je za 9,8 odsto niže nego lani, dok je poslovna dobit je smanjena za 47,9 odsto na nepunih 305 miliona dinara uglavnom zbog povećanih nematerijalnih rashoda.

Na kraju juna, kompanija ima preostalih a nerealizovanih projekata u vrednosti od 490 miliona evra. U prvom polugođu ugovoreno je ukupno 165 miliona evra novih poslova dok je plan za celu godinu ugovaranje vredno 309 miliona evra.

Izvor: Belex, Wisebroker
Previous Đurić: Bez dogovora delegаcija Beogrаdа i Prištine o telekomunikacijama
Next Metalac: Snažan rast poslovanja, najbolji rezultat ostvarilo Posuđe

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Neće biti otpuštanja u Fiatu, uspeo program dobrovoljnog odlaska

Program dobrovoljnog odlaska radnika iz “Fiata” uspeo je u potpunosti i neće biti otpuštanja rekla je direktorka “Fiata” Silvija Vernetti u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, prenosi RTS.

Najvažnije vesti 0 Comments

Rok za prijave za naslovnog sponzora Beogradske arene produžen do 3. jula

Arena Beograd produžila je rok za dostavu prijave za izbor naslovnog sponzora objekta Arena do 3. jula 2017. godine do 13 časova.

Kompanije 0 Comments

Twitter u finansijskim problemima

Uprava Twittera počela je sa testiranjem usluge za preplatu, koja će korisnicima za 99 dolara mesečno omogućiti promociju i prikazivanje twittova i kod onih koji ne prate tog korisnika, objavili

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply