Vlada Srbije potpisala obavezu sprovođenju mera predviđenih aranžmanom sa MMF-om

Vlada Srbije potpisala obavezu sprovođenju mera predviđenih aranžmanom sa MMF-om

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim se usvaja Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016–2017. godine dogovoreni sa MMF-om u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti, kao i teksta Memoranduma o ekonomskoj i finansijskoj politici sa tehničkim memorandumom o razumevanju.

Srbija se tim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom. U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje, navodi se u saopštenju Vlade.

Srbija je uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi sa fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateški važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

U pismu je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru ovog programa.

Izvršni bord direktora će 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete Misije MMF-a Beogradu.

Gdeinvestirati.com
Previous Beogradska berza: Komercijalna u fokusu, pad indeksa
Next Rejting kompanije NVIDIA ojačan posle objave rezultata

You might also like

Tema dana 4 Comments

Sastanak Vučića sa predstavnicima MMF-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima MMF-a Džejmsom Rufom i Kimom Daehangom.

Makroekonomija 0 Comments

Prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske 20. jula

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 20. jula posredstvom Banjalučke berze biti izvršen prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske na domaćem tržištu.

Makroekonomija 0 Comments

MMF povećao prognozu rasta za razvijene ekonomije, umanjio za tržišta u narastanju

Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao je prognozirani rast američke privrede za ovu i sledeću godinu s očekivanjem da će ekonomska politika novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa doneti pozitivan uticaj.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply