Aerodrom Nikola Tesla: Dobit 1,4 milijardi dinara u prvoj polovini 2016.

Aerodrom Nikola Tesla: Dobit 1,4 milijardi dinara u prvoj polovini 2016.

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla objavio je neto profit za prvih šest meseci tekuće godine u visini od 1,4 milijarde dinara, što je manje za 37,2 odsto nego godinu dana ranije.

Ako se izuzmu vanredni prihodi iz tog perioda, rezultat iz prvog polugođa tekuće godine je višestruko bolji nego lane.

Tokom prva dva kvartala nije bilo novih tranši otpisa potraživanja od avio kompanije Air Serbia, ali se ne može sa sigurnošću tvrditi da će izostati i u drugom polugođu.

Prihod od prodaje je u prvih šest meseci dostigao 3,92 milijarde dinara, što je za 5,4 odsto više nego godinu dana ranije dok je opeartivni profit pao devet procenata na 1,53 milijarde dinara, zbog nešto niže margine, koja je bila pod pritiskom povećanih troškova radne snage.

Imajući u vidu ovakav trend rezultata u prvoj polovini godine, vrlo je moguće da će kompanija ponovo odlučiti da isplati međudividendu.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Vulin: U Fond PIO uplaćeno 2 odsto više od planiranog
Next Crna Gora: Najviše stranih firmi iz Rusije i Srbije, primetan rast ukrajinskih preduzeća

You might also like

Kompanije

Ministar poljoprivrede Srbije o PKB-u: Nećemo žuriti, sve opcije u igri

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB).

Turizam

Kostić i Mišković ušli u trku za srpskog “kralja hotela”

Miodrag Kostić i Miroslav Mišković, dva vodeća srpska biznismena, kao da su ušli u trku ko će postati srpski kralj hotela.

Kompanije

Banka Srpske sa gubitkom od 90 miliona KM završila 2015. godinu

Iako finansijski izveštaj Banke Srpske, koja je od 11. maja u likvidaciji, nije objavljen na sajtu Banjalučke berze iz izveštaja Agencije za bankarstvo Republike Srpske vidiljivo je da je minus