Ana Brnabić: Neće biti velikog zaokreta u radu Ministarstva za državnu upravu

Ana Brnabić: Neće biti velikog zaokreta u radu Ministarstva za državnu upravu

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti velikog zaokreta u radu ministarstva na čijem je čelu i dodala da će insistirati na obuci državnih službenika, kako bi se omogućilo da njihov rad bude efikasniji.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Ana Brnabić je rekla da je njena prethodnica Kori Udovički već postavila osnovne pravce kojima će se i ona kretati i da je, u tom smislu, njen posao jednostavniji nego nekim njenim kolegama u novom kabinetu.

Ona je dodala da je već juče imala prve sastanke na temu Zakona o finansiranju lokalne samouprave i da se u njenom ministarstvu i do sada uradjene i mnoge suštinske ali i “mnoge tihe stvari” koje su bitne za državu.

“Imam dobar tim. U Ministarstvu je obavljena primopredaja, dobila sam izveštaje šta je uradjeno i šta se planira”, rekla ja ona.

Govoreći o najavljenoj racionalizaciji državne uprave, ministarka je rekla da se taj proces pojednostavljeno posmatra kao otpuštanje ali da će za nju ključna stvar biti obuka državnih službenika, kako bi oni bili efikasniji i zadovoljni poslom i kako bi više mogli da pruže.

Ana Brnabić je navela da je samo posle jednog dana u kabinetu videla da su reforme koje zahtevaju predstavnici privrede, nevladinog sektora i Vlade zapravo veoma slične ali da ponekad dodje do nesaglasnosti zbog toga što postoje različiti prioriteti.

“Nastaviću da insistiram na nečemu na čemu sam insistirala i do sada a to je dijalog. On mora da postoji da bi se stvari efikasnije rešavale. Da svi znaju da ako se neke stvari dešavaju sporije, to nije zato što neko neće da radi već zato što nekada postoje i drugi prioriteti”, rekla je ona.

Komentarišući činjenicu da je ona prva ministarka u Srbiji koja je javno priznala da pripada LGBT populaciji, Ana Brnabić je rekla da je pitanje njenog seksualnog opredeljenja sve manje u fokusu i da joj je drago zbog toga.

“To nije problem ako ste profesionalac. Ja nisam htela da to potenciram, jer to nije deo mog CV-a, ali ne krijem”, rekla je ona i zahvalila premijeru Aleksandru Vučiću zbog toga što je joj je pružio podršku u tom smislu, jer to nije važno samo za nju nego i za Srbiju.

Izvor:RTS/Beta
Previous Sirija: Manbij u rukama opozicionih snaga, sledi bitka za Raku
Next Italija i ove godine prva u svetu po proizvodnji vina

You might also like

Društvo 0 Comments

Preuzimanje dnevnog lista “Politika”: Novinarstvo, tiraž i profit najmanji motivi

Danas retko ko sa sigurnošću može reći ko je sadašnji vlasnik najstarijeg dnevnog lista “Politika”.

Društvo 0 Comments

U toku podela rešenja o porezu na registrovano oružje

  Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja o porezu na registrovano oružje za 2018. 

Društvo 0 Comments

NBS upozorava: Pazite gde plaćate račune, učestala pojava neovlašćenog pružanja platnih usluga

Narodna banka Srbije je nakon sprovedenih postupaka kontrole, utvrdila postojanje određenih subjekata koji neovlašćeno, tj. bez odgovarajuće dozvole, pružaju platne usluge građanima (mogućnost plaćanja računa za komunalije, telefon i sl.)

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply