Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Američka kompanija Uber podnela je žalbu Evropskoj uniji zbog zakona u Mađarskoj koji je blokirao njeno poslovanje u toj zemlji.

Ovaj potez dolazi samo mesec dana pošto je Uber obustavio svoje usluge u Mađarskoj, za šta je, kako navodi agencija France presse, okrivio novi zakon, koji prema oceni kompanije čini poslovanje “nemogućim”.

To je prvi put da je kompanija Uber obustavila poslovanje u jednoj članici EU, kao odgovor na zakon koji je omogućio mađarskim vlastima da na period do godinu dana blokiraju rad provajdera taksi usluga koji posluju bez odgovarajućeg dispečerskog centra.

Uber je tada saopštio da zakon koji je usvojio mađarski parlament “onemogućava vozače u Mađarskoj da, uprkos tome što imaju licencu i plaćaju odgovarajući deo poreza, koriste sopstvena vozila kako bi zaradili”.

Foto:odishasuntimes.com

Foto:odishasuntimes.com

Ova američka kompanija je postala jedan od najvrednijih startapova u svetu, s obzirom na to da se njena vrednost procenjuje na 68 milijardi dolara.

Uber je proširio poslovanje na preko 50 zemalja sveta, među kojima je i 21 članica EU, pored Mađarske.

Otkako je ova američka kompanija u novembru 2014. godine ušla na mađarsko tržište, oko 1.200 vozača i 160.000 klijenata se registrovalo kod Ubera.

Novi zakon u Mađarskoj je usvojen posle višemesečnih protesta licenciranih vozača taksi vozila koji su se žalili na drastičan pad poziva i korišćenja njihovih usluga.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Deflacija u julu 0,1 odsto
Next Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineski Fosun preuzeo Wolford

Austrijski proizvođač čarapa Wolford dobija novog vlasnika iz Kine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Država izdvojila 352 miliona dinara za podsticaje PKB-u

Prilikom rešavanja sudbine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) vodiće se računa da to preduzeće zadrži proizvodnju, rekao je u utorak, 13. decembra 2016. godine ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav

Transport 0 Comments

Dali 400 miliona dolara za aerodrom gde avioni ne mogu da sleću

Više od 400 miliona dolara potrošila je Britanija za novi aerodrom na koji ne mogu da sleću avioni, prenose mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply