Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Američka kompanija Uber podnela je žalbu Evropskoj uniji zbog zakona u Mađarskoj koji je blokirao njeno poslovanje u toj zemlji.

Ovaj potez dolazi samo mesec dana pošto je Uber obustavio svoje usluge u Mađarskoj, za šta je, kako navodi agencija France presse, okrivio novi zakon, koji prema oceni kompanije čini poslovanje “nemogućim”.

To je prvi put da je kompanija Uber obustavila poslovanje u jednoj članici EU, kao odgovor na zakon koji je omogućio mađarskim vlastima da na period do godinu dana blokiraju rad provajdera taksi usluga koji posluju bez odgovarajućeg dispečerskog centra.

Uber je tada saopštio da zakon koji je usvojio mađarski parlament “onemogućava vozače u Mađarskoj da, uprkos tome što imaju licencu i plaćaju odgovarajući deo poreza, koriste sopstvena vozila kako bi zaradili”.

Foto:odishasuntimes.com

Foto:odishasuntimes.com

Ova američka kompanija je postala jedan od najvrednijih startapova u svetu, s obzirom na to da se njena vrednost procenjuje na 68 milijardi dolara.

Uber je proširio poslovanje na preko 50 zemalja sveta, među kojima je i 21 članica EU, pored Mađarske.

Otkako je ova američka kompanija u novembru 2014. godine ušla na mađarsko tržište, oko 1.200 vozača i 160.000 klijenata se registrovalo kod Ubera.

Novi zakon u Mađarskoj je usvojen posle višemesečnih protesta licenciranih vozača taksi vozila koji su se žalili na drastičan pad poziva i korišćenja njihovih usluga.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Deflacija u julu 0,1 odsto
Next Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

You might also like

Kompanije 0 Comments

Airbnb uveo novu ponudu – spavanje sa ajkulama

Airbnb odlučio da putnicima ponudi jedinstveni doživljaj spavanje sa ajkulama.

Fidelity Investments: Spuštena procenjena vrednost startupova

Sve veća nepoverljivost investitora u nove kompanije iz Silicijumske doline.

iPhone 6s je najprodavaniji telefon u 2016. godini

Analitičarska kuća IHS Markit koja prati isporuke mobilnih telefona u svetu i prikuplja podatke o više od 350 najprodavanijih modela se u najnovijim podacima osvrnula na godinu iza nas, te objavila

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply