Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

U svetu trenutno živi 2.473 dolarskih milijardera, koji kontrolišu više od 7,7 triliona dolara.

Najviše svetskih milijardera dolazi iz Evrope. Oni čine trećinu ukupne liste (33 procenta), zatim slede Azijci koji čine 26 procenata, te američki milijarderi koji čine 25. Ostatak milijardera živi na drugim kontinentima.

Polovina ukupnih milijardera je svoje ogromno bogatstvo zaradila kroz profitabilne poslovne transakcije, dok su ostali stekli bogatstvo kroz nasledstvo kombinovano s privatnim biznisima koje su vodili, ili, kako je rečeno “iz nepoznatih izvora”.

Prošle godine, svi milijarderi sveta kontrolisali su ukupno 3,9 procenta celokupnog svetskog bogatstva, što je nešto manje u odnosu na prethodne godine, ali 7,7 triliona dolara je više nego kombinovani bruto nacionalni dohodak Nemačke i Japana, koje su trenutno treća i četvrta najbogatija zemlja država na svetu.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous Niz eksplozija na Tajlandu, meta turistički centri
Next Irak: Pripreme za Mosul, hiljade ljudi beži iz grada

You might also like

Tema dana 0 Comments

Zatvoren 25. Kopaonik biznis forum

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u sredu  na zatvaranju Kopaonik biznis foruma da Srbiji više nije dovoljna samo ekonomija koja se oslanja na investicije, već joj je

Društvo 0 Comments

Bugarska: Stopa nezaposlenosti 6,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Bugarskoj u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle smanjena je za 1,7 procenata i sada iznosi 6,9 odsto, podaci su Nacionalnog statističkog instituta.

Politika 0 Comments

Raspisani izbori u Beogradu za 4. mart

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas za 4. mart izbore za Skupštinu grada Beograda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply