Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

Svet: Rekordan broj dolarskih milijardera

U svetu trenutno živi 2.473 dolarskih milijardera, koji kontrolišu više od 7,7 triliona dolara.

Najviše svetskih milijardera dolazi iz Evrope. Oni čine trećinu ukupne liste (33 procenta), zatim slede Azijci koji čine 26 procenata, te američki milijarderi koji čine 25. Ostatak milijardera živi na drugim kontinentima.

Polovina ukupnih milijardera je svoje ogromno bogatstvo zaradila kroz profitabilne poslovne transakcije, dok su ostali stekli bogatstvo kroz nasledstvo kombinovano s privatnim biznisima koje su vodili, ili, kako je rečeno “iz nepoznatih izvora”.

Prošle godine, svi milijarderi sveta kontrolisali su ukupno 3,9 procenta celokupnog svetskog bogatstva, što je nešto manje u odnosu na prethodne godine, ali 7,7 triliona dolara je više nego kombinovani bruto nacionalni dohodak Nemačke i Japana, koje su trenutno treća i četvrta najbogatija zemlja država na svetu.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous Niz eksplozija na Tajlandu, meta turistički centri
Next Irak: Pripreme za Mosul, hiljade ljudi beži iz grada

You might also like

Društvo 0 Comments

Bez saglasnosti Hrvatske za otvaranje poglavlja

Današnji sastanak radne grupe Evropske unije za proširenje završio se bez saglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23, potvrdila je Tanjugu šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Društvo 0 Comments

Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

Građane Srbije od sutra čeka olakšanje, više neće biti čekanja u redovima za izvode iz matične knjige rođenih, državljanstvo, matične knjige venčanih…

Društvo 0 Comments

Ana Brnabić: 14. oktobra znaćemo koliko će se povećati plate

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ni danas nije htela da precizira koliki će biti procenat povećanja plata, i rekla da se nada da će 14. oktobra moći da izađe sa konkretnim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply