Rusija poslala S-400 na Krim, Medvedev ne isključuje mogućnost prekida odnosa sa Ukrajinom

Rusija poslala S-400 na Krim, Medvedev ne isključuje mogućnost prekida odnosa sa Ukrajinom

Rusija je rasporedila na Krimu savremeni S-400 protivazdušni raketni sistem, prenele su danas ruske novinske agencije saopštenje ruskog Ministarstva odbrane.

Saopštenje je usledilo dva dana nakon što je predsednik Vladimir Putin najavio kontramere zbog navodnog pokušaja upada ukrajinskih diverzanata na sever Krima.

Rusija je optužila u sredu Ukrajinu da koristi terorističku taktiku u pokušaju da izazovu novi sukob i destabilizuje Krim, koji je Moskva pripojila 2014. godine.

Ukrajina je demantovala ove navode nazvavši ih “ciničnim izgovorom Rusije za povećane vojne pretnje Ukrajini”.

Medvedev: Moguć prekid odnosa sa Ukrajinom

Foto:sputniknews.com

Foto:sputniknews.com

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da ne isključuje mogućnost prekida diplomatskih odnosa sa Ukrajinom, ako ne bude bilo druge opcije.

“Ne bih voleo da se tako završi. Međutim, ako ne bude druge opcije da se utiče na situaciju, predsednik verovatno može da donese takvu odluku”, rekao je Medvedev odgovarajući na pitanje da li je moguć prekid diplomatskih veza nakon pokušaja ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu, prenosi Tas s.

Kijev i Moskva nisu prekinuli odnose ni posle pripajanja Krima Rusiji, kao ni izbijanja sukoba na istoku Ukrajine, podseća Rojters.

Medvedev je primetio da je u ruskoj istoriji bilo nekoliko slučajeva kada su prekinuti diplomatski odnosi, navodeći primer Gruzije.

“Konačnu odluku donosi predsednik koji vodi spoljnu politiku Rusije”, zaključio je Medvedev.

Previous Komisija odobrila preuzimanje Star Šećera
Next Cene nafte porasle drugi dan uzastopno

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Angela Merkel: Vredi se boriti za zajedničke multilateralne strukture

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas, u obraćanju na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, potrebu za očuvanjem i jačanjem multilateralnih struktura kao što su Evropska unija, NATO i Ujedinjene nacije.

Geopolitika 0 Comments

Evropski parlament izglasao rezoluciju o zamrzavanju pristupnih pregovora Turske i EU

Evropski parlament izglasao je danas rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Turskom o članstvu u EU, zbog “nesrazmerne” reakcije Ankare na neuspeo pokušaj državnog udara u julu ove godine, prenose agencije.

Geopolitika 0 Comments

Nebojša Katić: Uvek će biti država koje ne misle dalje od ponedeljka

Finansijski konsultant Nebojša Katić u svom poslednjem blogu piše o važnostima osnovnih resursa i načinu na koji zemlje koje imaju novca rešavaju njihov nedostatak. Sreća da i Srbija prepoznaje ove

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply