Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Danas je stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj iz Pirota oglasio prodaju tog preduzeća kao pravnog lica po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Javno nadmetanje je zakazano za 19. septembar u Privrednom sudu u Nišu, a zainteresovani kupci treba da uplate dopozit od 126,2 miliona dinara.

Najvažniju imovinu tog preduzeća, koje je u stečaju od juna prošle godine, čine poslovne zgrade. Na prethodnom javnom nadmetanju početna cena za AHA Muru Prvi maj je bila 315,5 miliona dinara.

Preduzeće je bilo u vlasništvu englesko-slovenačke AHA grupe koja je 2012. godine kupila tri proizvodne hale pirotskog Prvog maja za 2,1 milion evra i od države je dobila subvencije od 6,6 miliona evra. Problemi u poslovanju su nastali kada je slovenačka kompanija AHA Mura zbog velikih dugovanja za neizmirene poreze otišla u stečaj.

U pirotskoj fabrici je u dve proizvodne hale radilo 1.330 radnika, a posle stečaja je privatna tekstilna firma zakupila jednu halu i uposlila oko 300 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske
Next Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

You might also like

Prehrambena industrija 2 Comments

Vlada Srbije ukida zaštitne mere na uvoz mleka i mlečnih proizvoda od nove godine?

Vlada Srbije će najverovatnije od nove godine ukinuti zaštitne mere – prelevmane na uvoz mleka i mlečnih proizvoda.

Transport 0 Comments

Moguće uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Astane

Uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Astane bila je jedna od tema razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Kazahstana u Beogradu Nurbaha Rustemova.

IT kompanija Lanako otvara Razvojni centar u Zrenjaninu

Kompanija Lanako – Informacione tehnologije iz Banja Luke otvoriće Razvojni centar u Zrenjaninu, dogovorili su ta kompanija, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin, prenosi sajt Grada Zrenjanina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply