Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Danas je stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj iz Pirota oglasio prodaju tog preduzeća kao pravnog lica po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Javno nadmetanje je zakazano za 19. septembar u Privrednom sudu u Nišu, a zainteresovani kupci treba da uplate dopozit od 126,2 miliona dinara.

Najvažniju imovinu tog preduzeća, koje je u stečaju od juna prošle godine, čine poslovne zgrade. Na prethodnom javnom nadmetanju početna cena za AHA Muru Prvi maj je bila 315,5 miliona dinara.

Preduzeće je bilo u vlasništvu englesko-slovenačke AHA grupe koja je 2012. godine kupila tri proizvodne hale pirotskog Prvog maja za 2,1 milion evra i od države je dobila subvencije od 6,6 miliona evra. Problemi u poslovanju su nastali kada je slovenačka kompanija AHA Mura zbog velikih dugovanja za neizmirene poreze otišla u stečaj.

U pirotskoj fabrici je u dve proizvodne hale radilo 1.330 radnika, a posle stečaja je privatna tekstilna firma zakupila jednu halu i uposlila oko 300 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske
Next Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

You might also like

Transport 0 Comments

Kinezi kupuju 51 odsto akcija Lotusa

Kineski Geely, koji u svom vlasništvu između ostalog ima proizvođače automobila Volvo i London Taxi Company, kupiće 51 odsto akcija Lotusa.

Kompanije 0 Comments

Agrokor se priprema za IPO na Londonskoj berzi

Hrvatski koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića u pripremama je za javnu ponudu akcija (IPO), koju nameravaju da sprovedu narednog leta na Londonskoj berzi, prenose slovenački mediji.

Kompanije 0 Comments

Kineski Anbang ponudu za Starwood povećao na 14 mlrd dolara

Kinesko osiguravajuće društvo Anbang povećalo je ponudu za kupovinu Starwood Hotels & Resortsa na gotovo 14 milijardi dolara, više nego što za taj američki lanac luksuznih hotela nudi Marriott International.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply