Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota

Danas je stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj iz Pirota oglasio prodaju tog preduzeća kao pravnog lica po početnoj ceni od 283,95 miliona dinara.

Javno nadmetanje je zakazano za 19. septembar u Privrednom sudu u Nišu, a zainteresovani kupci treba da uplate dopozit od 126,2 miliona dinara.

Najvažniju imovinu tog preduzeća, koje je u stečaju od juna prošle godine, čine poslovne zgrade. Na prethodnom javnom nadmetanju početna cena za AHA Muru Prvi maj je bila 315,5 miliona dinara.

Preduzeće je bilo u vlasništvu englesko-slovenačke AHA grupe koja je 2012. godine kupila tri proizvodne hale pirotskog Prvog maja za 2,1 milion evra i od države je dobila subvencije od 6,6 miliona evra. Problemi u poslovanju su nastali kada je slovenačka kompanija AHA Mura zbog velikih dugovanja za neizmirene poreze otišla u stečaj.

U pirotskoj fabrici je u dve proizvodne hale radilo 1.330 radnika, a posle stečaja je privatna tekstilna firma zakupila jednu halu i uposlila oko 300 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske
Next Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

You might also like

Kompanije 0 Comments

Francuska na ime neplaćenog poreza traži od McDonald’sa 300 miliona evra

Poreske vlasti Francuske optužile su McDonald’s da je preusmeravao dobit preko luksemburške filijale i time izbegavao njegovo plaćanje Francuskoj.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill, koja važi za jednu od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima, čime je obuhvaćena i Srbija.

Kompanije 1Comments

Radomir Nikolić: Nije bilo dovoljno prodaje, očekivali smo otpuštanja u Fiatu

Reagujući na najave da će se ukinuti treća smena i biti otpušten deo radnika u Fiatovoj fabrici automobila u Kragujevcu, gradonačelnik Kragujevca je iskazao svoje nezadovoljstvo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply