Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci.

Matična kompanija je zabeležila poslovni prihod od 447,5 miliona dinara što predstavlja rast od 10,1 odsto u odnosu na isti period 2015, dok je neto dobit ostala gotovo nepromenjena na 131,9 miliona dinara.

Uporedo sa rezultatima matične kompanije, Metalac je objavio i pojedinačne finansijske izveštaje zavisnih preduzeća. Glavna proizvodna jedinica, Metalac Posuđe, zabeležila je poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara, dok je bruto dobitak dostigao 171,7 miliona dinara. Glavno izvozno preduzeće, ruski Metrot, registrovalo je prihod od 2,7 miliona evra, dok je bruto dobitak, usled većih finansijskih prihoda, dostigao 231 hiljadu evra.

Konsolidovane finansijske izveštaje, iz kojih će se bolje sagledati poslovni trend, Metalac će objaviti u ponedeljak, 15. avgusta.

Akcije Metalca u tekućoj godini beleže rast od 14,4%, dok po poslednjoj ceni od 1.400 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,9 milijardi dinara (23,2 miliona evra).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Prinos na trogodišnje obveznice pao na pet odsto
Next Elektronsko plaćanje polako suzbija gotovinu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Dolar blago oslabio prema korpi valuta, u fokusu američki BDP

Dolar je u petak na međunarodnim tržištima blago oslabio prema korpi najznačajnijih svetskih valuta uoči objave procene rasta američkog BDP-a u drugom kvartalu, a pod pritiskom je jutros bio i

Wall Street: Cene akcija porasle, četvrtu nedelju uzastopno

Cene akcija na američkim berzama u petak su porasle, podstaknute boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.

Prognoze: Cena nafte mogla bi da skoči na 65 dolara za barel

Cena nafte mogla bi da skoči na 65 dolara za barel do kraja ove godine, prognoziraju analitičari američke „Citigrupe“.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply