Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci.

Matična kompanija je zabeležila poslovni prihod od 447,5 miliona dinara što predstavlja rast od 10,1 odsto u odnosu na isti period 2015, dok je neto dobit ostala gotovo nepromenjena na 131,9 miliona dinara.

Uporedo sa rezultatima matične kompanije, Metalac je objavio i pojedinačne finansijske izveštaje zavisnih preduzeća. Glavna proizvodna jedinica, Metalac Posuđe, zabeležila je poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara, dok je bruto dobitak dostigao 171,7 miliona dinara. Glavno izvozno preduzeće, ruski Metrot, registrovalo je prihod od 2,7 miliona evra, dok je bruto dobitak, usled većih finansijskih prihoda, dostigao 231 hiljadu evra.

Konsolidovane finansijske izveštaje, iz kojih će se bolje sagledati poslovni trend, Metalac će objaviti u ponedeljak, 15. avgusta.

Akcije Metalca u tekućoj godini beleže rast od 14,4%, dok po poslednjoj ceni od 1.400 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,9 milijardi dinara (23,2 miliona evra).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Prinos na trogodišnje obveznice pao na pet odsto
Next Elektronsko plaćanje polako suzbija gotovinu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar pao

Na azijskim berzama se u sredu trguje oprezno, dok je dolar oslabio uoči poruka čelnika američke centralne banke od kojih se očekuje povećanje kamatnih stopa.

Dinar stagnira prema evru, ojačao u odnosu na dolar

Zvanični srednji kurs danas iznosi 123,4465 dinara za jedan evro, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema zajedničkoj evropskoj valuti u odnosu na trgovanje u sredu.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u petak su cene akcija porasle jer je ulagače ohrabrio oporavak Wall Streeta nakon dva dana pada, dok je dolar pod pritiskom zbog političkih problema predsednika SAD-a Donalda Trumpa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply