Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za prvih šest meseci

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih šest meseci.

Matična kompanija je zabeležila poslovni prihod od 447,5 miliona dinara što predstavlja rast od 10,1 odsto u odnosu na isti period 2015, dok je neto dobit ostala gotovo nepromenjena na 131,9 miliona dinara.

Uporedo sa rezultatima matične kompanije, Metalac je objavio i pojedinačne finansijske izveštaje zavisnih preduzeća. Glavna proizvodna jedinica, Metalac Posuđe, zabeležila je poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara, dok je bruto dobitak dostigao 171,7 miliona dinara. Glavno izvozno preduzeće, ruski Metrot, registrovalo je prihod od 2,7 miliona evra, dok je bruto dobitak, usled većih finansijskih prihoda, dostigao 231 hiljadu evra.

Konsolidovane finansijske izveštaje, iz kojih će se bolje sagledati poslovni trend, Metalac će objaviti u ponedeljak, 15. avgusta.

Akcije Metalca u tekućoj godini beleže rast od 14,4%, dok po poslednjoj ceni od 1.400 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,9 milijardi dinara (23,2 miliona evra).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Prinos na trogodišnje obveznice pao na pet odsto
Next Elektronsko plaćanje polako suzbija gotovinu

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Akcije Sojaproteina prepolovljene u tekućoj godini

Akcije bečejskog prerađivača soje, Sojaprotein (SJPT), pale su juče skoro 8% na 316 RSD, dok su se pri kraju trgovanja spuštale na 300 RSD, što je novi višegodišnji minimum u

Beogradska berza: Fitofarmacija najprometnija, novi pad EP Industrije

Nešto intenzivniji trgovački dan u odnosu na juče zabeležen je na Beogradskoj berzi.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Oprez investitora, kineski rast u skladu s očekivanjima

Na azijskim se berzama u petak trguje oprezno, nakon snažnog rasta cena akcija poslednjih dana, jer su ulagači suzdržani zbog usporavanja rasta kineske ekonomije i predstojećeg sastanka najvećih svetskih proizvođača nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply