Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

Beogradska berza: Slab promet za kraj trgovačke sedmice

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je izuzetno slabu investicionu aktivnost uz blagu negativnu korekciju berzanskih indeksa.


Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 3,7 miliona RSD (30,4 hiljada EUR) dok je indeks nalikvidnijih akcija Belex15 oslabio 0,7% na 634,2 poena.

Najprometnija akcija, a ujedno i jedina koja je ostvarila promet veći od 1 milion RSD, bila je Alfa plam (ALFA) sa ukupnom realizacijom od 1,3 miliona RSD i blagim padom cene od 0,8% na 31.005 RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je realizaciju od 0,9 miliona RSD, uz pad cene od 0,7% na 581 RSD. Kompanija je ove nedelje objavila da je ostvarila prihode u prvom polugodištu u visini od 81,4 milijardu RSD, dok je neto profit opao 36,4% na 3,1 milijardu RSD, u odnosu na isti period prošle godine.

Akcije Aerodroma na nedeljnom nivou porasle 6,5%

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zabeležio je promet od 0,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.047 RSD. Posle dvodnevnog rasta cene, akcije Aerodroma registrovale su pad od skoro 2%, dok na nedeljnom nivou beleže rast od 6,5%. Ova kompanija je danas saopštila da je u prvih šest meseci ove godine ostvarila poslodne prihode od 3,9 milijardi RSD, što predstavlja rast od 5% u odnosu na isti period prethodne godine, dok je neto dobit na polugodišnjem nivou dostigla 1,37 milijardi RSD u poređenju sa 2,19 milijardi RSD ostvarenih u istom periodu 2015.

Prioritetne akcije duvanske industrije Philip Morris (DINNPB) zabeležile su rast cene od 4,5% na 2.199 RSD, uz realizaciju od 0,2 miliona RSD, dok je gornjomilanovački Metalac (MTLC) dodao 1,4% na 1.420 RSD uz minornu realizaciju. Među gubitnicima našle su se akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) sa padom vrednosti od 2,5% na 2.851 RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) oslabio 1,1% na 691 RSD uz neveliki promet.

Državne dužničke hartije nisu zabeležile realizaciju.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Prodaje se AHA Mura Prvi maj iz Pirota
Next Kako da profitirate od aktuelnog rasta tržišta zlata?

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Skok indeksa posle trodnevnog pada

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks blago porasli, nakon tri dana pada, što se najviše zahvaljuje oporavku akcija u energetskom sektoru.

Dinar na uzlaznoj putanji, kurs za utorak 123,44

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 123,4423 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Cena nafte i dalje iznad 50 dolara za barel

Cene nafte su se održale iznad kote od 50 dolara za barel u današnjem trgovanju u Aziji, pošto trgovci čekaju američke podatke o zalihama “crnog zlata”, a slab dolar i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply