Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja je prodala Kini ribolovna prava u svojim vodama Istočnokineskog mora, prenosi agencija Yonhap, pozivajući se na izvore bliske južnokorejskim vlastima.

“Pjongjang je “zavrnuo rukave” kako bi zaradio devize prodajom prodajom ribolovnih prava Kini. Naše analize pokazuju da su prodata prava za područje iznad severne granične linije (pomorska granica između Severna i Južne Koreje)”, kaže izvor lista, i dodaje da je od ranije poznato da je Severna Koreja već prodala ribolovna prava u svojim vodama u Žutom moru, ali ovo je prvi put da komunistička država prodaje dozvole za ribolov u Istočnom moru.

Seul je izračunao da Severna Koreja godišnje zarađuje 82 milijarde vona (oko 75 miliona dolara) od prodaje dozvola za ribolov svom najvećem savezniku.

List ističe da je nedavno primećeno između 900 i 1.000 kineskih ribarskih brodova u blizini sporne pomorske linije razdvajanja (Northern Limit Line -NLL), što potvrđuje navode da je Kina kupila ribolovna područja od Severne Koreje.

Procenjuje se da oko 2.500 kineskih ribarskih brodova lovi u vodama Istočnokineskog i Žutog mora, navodi agencija Yonhap.

Izvor:Agencije
Previous Pozajmica nije isplativa za mala primanja
Next SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara

You might also like

Trgovina 0 Comments

Lalić: Radili bismo ponovo sa Simpom

Kada bi Simpo iz Vranja uspeo da prevaziđe finansijske poteškoće opet bismo sarađivali sa njima, poručio je regionalni direktor iz švedske kompanije Ikea Vladislav Lalić.

Kompanije 0 Comments

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Tema dana 0 Comments

Otvoren tržni centar “Kapitol park”

U Rakovici je otvoren “Kapitol park”, sagrađen na temeljima nekadašnje fabrike guma “Rekord”, u koji je uloženo 30 miliona evra, a samo u prvoj fazi će zaposliti 400 ljudi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply