Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja prodala Kinezima ribolovna prava

Severna Koreja je prodala Kini ribolovna prava u svojim vodama Istočnokineskog mora, prenosi agencija Yonhap, pozivajući se na izvore bliske južnokorejskim vlastima.

“Pjongjang je “zavrnuo rukave” kako bi zaradio devize prodajom prodajom ribolovnih prava Kini. Naše analize pokazuju da su prodata prava za područje iznad severne granične linije (pomorska granica između Severna i Južne Koreje)”, kaže izvor lista, i dodaje da je od ranije poznato da je Severna Koreja već prodala ribolovna prava u svojim vodama u Žutom moru, ali ovo je prvi put da komunistička država prodaje dozvole za ribolov u Istočnom moru.

Seul je izračunao da Severna Koreja godišnje zarađuje 82 milijarde vona (oko 75 miliona dolara) od prodaje dozvola za ribolov svom najvećem savezniku.

List ističe da je nedavno primećeno između 900 i 1.000 kineskih ribarskih brodova u blizini sporne pomorske linije razdvajanja (Northern Limit Line -NLL), što potvrđuje navode da je Kina kupila ribolovna područja od Severne Koreje.

Procenjuje se da oko 2.500 kineskih ribarskih brodova lovi u vodama Istočnokineskog i Žutog mora, navodi agencija Yonhap.

Izvor:Agencije
Previous Pozajmica nije isplativa za mala primanja
Next SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Sberbanka blokira prodaju Agrokorovih preduzeća u Srbiji

Ruska Sberbanka predala je nadležnim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu zahteve za zabranu prodaje imovine Frikoma i Dijamanta koji posluju u sastavu Agrokora, tvrdi u petak beogradska štampa.

Trgovina 0 Comments

Inditex: Rast dobiti i pad bruto margine u prvih šest meseci

Najveći svetski maloprodajni lanac odeće, španski Inditex, objavio je da je u fiskalnom periodu februar-jul zabeležio neto dobit od 1,37 milijardi evra što je rast od 8,8% u odnosu na isti

Kompanije 1Comments

Trgovinski lanac Ahold preuzima Delhaize: Akvizicija vredna 9,8 mld. evra

Lanac trgovačkih marketa Ahold, koji posluje u SAD i Holandiji preuzeće belgijski lanac Delhaize sredinom ove godine, najavio je generalni direktor te kompanije Dick Boer.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply